Helan Går Lacrosse - Regina Heat 3:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Helan Går Lacrosse - Regina Heat 3:5

23.4.2015

Tým Regina Heat si připsal druhou výhru v řadě. Kanadský celek si v posledním utkání čtvrtečního programu poradil v souboji dvou nováčků turnaje se švédským Helan Går Lacrosse 5:3.


Zápis/Statistiky

Počáteční lakrosovou nudu uťal v sedmé minutě Larson. A parádním momentem zahřál prochladlé radotínské tribuny. U mantinelu nejprve oklamal jednoho obránce, poté obešel i druhého a seběhl až k brance, kde nekompromisně zakončil na zadní tyč.

Gólů sice v úvodu padalo poskromnu, když už ale někdo dokázal dostat míček do sítě, stálo to opravdu za to. V 11. minutě byl krásný moment k vidění na druhé straně. Lind podél mantinelu zamířil za branku, naznačil, že ji bude obíhat, a zezadu překvapil gólmana zasunutím míčku pod břevno – 1:1.

Od té doby měl na hřišti navrch švédský tým. Převahu zužitkoval minutu před přestávkou, kdy se Eklund na čáře pěkně zbavil obránce a tvrdou střelou propálil gólmana. Jednadvacet vteřin před poločasem navíc ještě z velkého úhlu překonal brankáře Magnaye Lind a zařídil tak Helanu vedení 3:1.

Dvě minuty po změně stran utkání zdramatizoval Watson. Rovnou se střídačky uháněl k brance, dostal přihrávku a pohotově stačil nasměrovat míček za vybíhajícího gólmana. Ve dvacáté minutě už bylo vyrovnáno. Heat měli výhodu přesilovky a předvedli parádní kombinaci, na jejímž konci si gólovou třešničku vychutnal Larson. Ten samý hráč se navíc prosadil i při další přesilovce a dokonal velký obrat Kanaďanů.

Švédský tým se snažil opět srovnat krok, v závěru měl navíc výhodu přesilové hry, vyrovnat se mu ale nepodařilo. Naopak okénka v otevřené skandinávské obraně využil Burt, který orazítkoval vítězství Regina Heat 5:3. 

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024