Megamen - Custodes 3:7

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Megamen - Custodes 3:7

25.4.2015

Custodes slaví bronz! Radotínští hráči po hodně trpkém vyřazení v semifinále zakončili účast na 22. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského sladkou tečkou - vítězstvím v zápase o třetí místo. V souboji s americkými Megamen vyhráli jednoznačně 7:3.


Zápis/Statistiky

Custodes šli do vedení už po třiceti vteřinách hry. To Košťál našel před brankou naběhnutého Skálu, ten si pohrál s gólmanem a poslal míček do pravého horního růžku americké branky. Druhou branku radotínského celku na začátku třetí minuty přidal sám Košťal. Napřáhl od čáry a přizemní střelou k tyči načapal brankáře Millera.

Poté si Megamen vypracovali tlak a během několika málo vteřin hned několikrát nebezpečně pálili na branku. Gólman Sika si však skvělou formu ze semifinále přenesl i do souboje o třetí místo a všechny pokusy Američanů zpacifikoval.

Konec první části už zase patřil Custodes. A to jak herně, v počtu šancí, tak i gólově. Příležitostí na vstřelení gólu si domácí vytvořili opravdu požehnaně. Ve finální fázi však do pauzy uspěl jen Košťál, který za brankou v souboji o míček předběhl gólmana a rychle zasunul do prázdné branky. Custodes tak šli do přestávky s vedením 3:0.

I po přestávce byla k vidění spousta šancí, oba brankáři se však předháněli v soutěži o nejhezčí zákrok a dlouho nepřipustili změnu skóre. Změnit číslice na světelné tabuli se podařilo až deset minut před koncem Výmolovi. Ten na polovině hřiště obral obránce o míček, šel sám na bránu a zakončil k přední tyči.

O poločase se sice gólmani radotínského celku vystřídali, Siku v bráně nahradil Mareš. Jenže americké útočníky deptal stejným způsobem, jako v první půli jeho předchůdce. Byl vynikající a vychytal několik stoprocentních šancí Megamenů. Ve 23. minutě mu k udržení čistého konta notně pomohla i branková konstrukce, dělovka z levé straně rozzvonila břevno. Nic už ovšem Mareše nezachránilo na konci čtyřiadvacáté minuty, to zpoza branky vyplul Murphy a efektivní rybičkou zasunul za zadní tyč.     

Pět minut před koncem se Skála prodral středem přes obránce, z blízkosti propálil gólmana a přidal svůj druhý gól v utkání. Už za minutu ale na druhé straně korigoval Holt, jenž u pravého mantinelu přetlačil obránce, namířil si to k brance a z úhlu zamířil mezi Marešovy betony – 2:5.

Pakliže někdo na radotínských tribunách byť jen uvažoval o tom, že domácí můžou náskok do konce utkání ještě ztratit, rychle ho z omylu vyvedl Pešek, který během půlminuty rozmnožil vedení Custodes už na pětibrankový rozdíl. Nejprve využil chyby gólmana, jenž výhozem přímo trefil jeho košík a Pešek neměl problém obrovskou minelu gólmana potrestat. Minutu a půl před koncem si pak naběhl středem hřiště před branku a zužitkoval dobrou přihrávku Poupěte.

Jako poslední se do zápisu předposledního zápasu letošního memoriálu vtěsnali Američané, konkrétně to byl Hickman, který tvrdou střelou k bližší tyči propálil Mareše a zkorigoval na 3:7. To už však neměnilo vůbec nic na euforii domácích hráčů, kteří se radovali z bronzového umístění.  

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024