Nova Scotia Privateers - TJ Malešice 3:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Nova Scotia Privateers - TJ Malešice 3:5

24.4.2015

Kanadská Nova Scotia Privatters rozhodně nebude v dobrém vzpomínat na české týmy. Včera tomuto týmu zabránili v postupu do čtvrtfinále domácí Custodes. Dnes Privateers nestačili ani na Malešice. I když byli od úvodu lepším týmem, zejména ale kvůli své nedisciplinovanosti a horkokrevnosti posadili Pražany na koně. Ti nakonec slavili vítězství 5:3.


Zápis/statistiky

V úvodu utkání byli favorizovaní Kanaďané lepším týmem a jen díky výtečným zákrokům malešického brankáře Pelikána byl stav bezbrankový. Malešičtí se osmělili až v početní výhodě, ale taktéž gólman Kanaďanů ukázal v plné kráse své kvality. Zámořští hráči dokonce v oslabení pláchli do úniku, které ale Pelikán vychytal. V 11. minutě už ale kapituloval. Nádherným slalomem se prezentoval Proulx a neomylně zakončil.
 

Také Pražané se dostali ke slovu, avšak branka v posledních sekundách první části jim pro posunutí klece nebyla uznána. Co se nepovedlo Malešickým v první části, to dokonale zvládli v té druhé. V 17. minutě Kanaďané chybovali při útočení. Trhlík nabral neuvěřitelnou rychlost a překonal brankáře Privateers. Brzy se však podruhé trefil Proulx, který prokázal důraz před brankářem Klokanem, který nastoupil do druhé části, a Kanaďané znovu vedli.

Pražané však bojovali jako lvi, za což několikrát sklidili potlesk slušné návštěvy. Sedm minut před koncem namířil po rychlém rozehrání přesně do horního růžku Mrlík a začínalo se od znova. Také Klokan držel své mužstvo, předvedl tři velice kvalitní zákroky, zejména ten poslední z nich donutil hráče Privateers ukrýt hlavu do dlaní. Z protiútoku se prezentoval bezchybným zakončením Trhlík a posunul svůj tým blíže k vítězství.

Velmi kvalitní lakros se ještě vystupňoval v poslední pětiminutovce, kdy nejprve při ponechané výhodě vyrovnal střelou pod břevno branky Pražanů Parker. Malešičtí, hnáni za vítězstvím, však i na tento gól dokázali odpovědět. Necelé tři minuty před koncem se z pravé strany tvrdou střelou trefil Adamiec.

V závěru Kanaďané odvolali gólmana. Balónek několikrát nebezpečně poletoval kolem Klokanovy branky, ten však svůj tým držel. Naopak devět vteřin před koncem kanadským hráčům ujely nervy a za naprosto zbytečné zákroky se poslali do tří. I tak nadále hráli power play. V poslední sekundě dorazil míče do opuštěné branky Ondřej Podroužek po přihrávce svého bratra Adama a na malešické straně mohli propuknout oslavy. 

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024