Pioneers - Glasgow Clydesiders 11:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Pioneers - Glasgow Clydesiders 11:1

23.4.2015

Kanadští Pioneers si po středečním vítězství nad Bratislavou hravě poradili také s Glasgow Clydesiders. Skotský tým porazili s přehledem 11:1 a s plným počtem šesti bodů ovládli základní skupinu E.


Zápis/Statistiky

O tom, jakým směrem se bude ubírat druhý zápas čtvrtečního programu, hodně napověděl hned samotný začátek. Už po minutě a půl totiž Pioneers disponovali dvougólovým náskokem. A to zásluhou Jonese, který nejprve tvrdou střelou zužitkoval přesilovku a záhy byl i na konci povedené kombinace.  

Ten samý hráč navíc po osmi minutách hry završil čistý hattrick. Tentokrát se uvolnil od pravého mantinelu a zpoza obránce propálil gólmana mezi nohama. Brankář Cowman měl v ten okamžik smůlu, jinak však svůj tým hodně držel a vychytal několik dalších vyložených šancí.

Jenže skotská obrana svého brankáře často nechávala na holičkách a Cowman musel čelit jednomu samostatnému nájezdu za druhým. Z nich se v krátkém sledu prosadili Calderwood a St.Germain. Když navíc přidal svůj čtvrtý gól v zápase Jones a po něm se trefil i Schwab, Pioneers si do přestávky odnášeli drtivý náskok 7:0.

Ihned po přestávce navíc už tak komfortní vedení ještě navýšil Keith a po něm i Schwab. Clydesiders si místy sice vytvořili tlak, kombinaci před kanadskou brankou však většinou zhatily nepřesnosti nebo špatné zpracování míčku. Přesto se Skotové radovali alespoň z jednoho gólu. V 19. minutě měl Pitre nezvykle mnoho prostoru a času, aby středem hřiště prošel až k brance a přízemní střelou smazal nulu na gólovém kontě svého týmu.

Nic víc toho však Pioneers svému soupeři nedovolili. A naopak do konce utkání ještě dvakrát podtrhli jednoznačné vítězství. Ve 21. minutě Calderwood před brankou sebral skákající míček a dorazil ho za záda zmateného gólmana. Jako poslední se do zápisu o utkání vtěsnal St. Germain, který potrestal obrovskou hrubku skotské obrany. Pioneers tedy i v druhém svém utkání dokráčeli ke snadnému vítězství, tentokrát porazili Clydesiders 11:1.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024