Pioneers - Megamen 10:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Pioneers - Megamen 10:4

25.4.2015

Na tomto memoriálu působili poněkud nenápadně. Přesto hráči Pioneers dokonale zaskočili Megameny z Bostonu a hlavně díky skvělé první části, kterou vyhráli 5:1, postupují do finále. Megameni si naopak zahrají o třetí místo s horším z dvojice Custodes – Green Gaels.


Zápis/statistiky

Přitom úvod měli daleko lepší hráči Megamenů. Již ve 2. minutě Hickman namířil přesně do šibenice a Bostonští vedli. Brzy však bylo vyrovnáno. St. Germain se trefil mezi nohy brankáře Millera a mohl slavit. Pioneers působili od této chvíle mnohem živějším dojmem a na další branku se nemuselo dlouho čekat.

V 6. minutě si Miller opět nepohlídal mezírku mezi betony, do které neomylně zamířil Mallory. Tentýž hráč se prosadil i o tři minuty později. Pioneers byli při chuti. Chvilkovou nepozornost mohl potrestat Plunkett, který ale v samostatném úniku neproměnil. Jak naložit s takovou šancí předvedl vzápětí Calderwood. A když chvíli před koncem první části zvyšoval Keith na 5:1, rodil se překvapiv, ale o to zaslouženější výsledek.

Kanaďané nepolevili ani po krátké přestávce. Naopak. Fox přihrával zpoza branky a Clare v náběhu mířil chirurgicky přesně. Malinkou jiskřičku naděje vykřesal v 19. minutě Plunkett, který se trefil k levé tyči.

Pioneers si ale bytelné vedení vzít nenechali. Keith se uvolnil a neomylně trefil pod břevno. I na tento gól ale Megameni dokázali odpovědět. Murphy prošel přes několik protihráčů a zacílil. Tento zápas ale patřil kanadskému týmu. Osmou branku vstřelil Mallory, autor hattricku. O chvíli později přidal devátou tvrdou střelou Fox.

Američané poté nevyužili dvojnásobnou přesilovku, což zvýraznilo jejich naprostý zmar. V závěru zápasu měli Megameni tlak, který byl ale spíše platonický. Dokázali z něho vytěžit pouze jednu branku, kterou po pěkném průniku vstřelil Murphy. Naopak v početní výhodě dovršil potupnou desítku St. Germain. Pioneers si tak dokráčeli pro zasloužené a vcelku jasné vítězství.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024