Pioneers - Riggers 7:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Pioneers - Riggers 7:1

23.4.2015

Zatím nejspíš nejtvrdší a nejvyhecovanější zápas celého turnaje nabídl divákům osmifinálový duel mezi kanadskými Pioneers a irskými Riggers. Z vítězství 7:1 se radoval zámořský celek, který ve čtvrtfinále narazí na Tel Aviv Lacrosse.


 Zápis/Statistiky

Kdo že bude v zápase jasným pánem, se Pioneers svému soupeři rozhodli názorně předvést pro jistotu hned v samém začátku. Skóre otevřel už po pouhých třinácti vteřinách Jones. Po minutě a půl už to bylo 2:0, to když St.Germain využil chvilky nepozornosti irské obrány a sám před brankou zakončil povedenou zadovkou.

Riggers se před soupeřovu branku dostali až při dvojnásobné přesilovce, a hned z toho byl gól.  Polkinghorne napřáhl u levého kruhu a jeho střela prošla pod nohou gólmana Wilsona. Dvojnásobnou početní výhodu měli za čtyři minuty k dispozici také Pioneers, a rovněž z ní dokázali vytěžit gól. Přesně k pravé tyči se trefil Clare.

Pak už byly místo gólů k vidění spíše tvrdé souboje, ostré fauly a řada šarvátek. Zápas to byl opravdu hodně vyhrocený, svědčí o tom i počet vyloučení. Rozhodčí za zápas vyloučili celkem čtrnáctkrát a rozdali dohromady 21 trestných minut.

Síť se znovu rozvlnila až v 17. minutě. Postaral se o to Jones, který z levé strany vystřelil zpoza obránce a míček si našel skulinku mezi betony brankáře Cregana. Ten znovu inkasoval o šest minut později, když se Mallory prodral z rohu přes dva obránce až před branku a se štěstím procedil balonek za brankovou čáru.

Krom řady dalších vyloučení mohli statistici do zápisu o utkání zaznamenat ještě dva góly. Tři minuty před koncem prošel po levé straně Keith, naznačil přihrávku a vystřelil k bližší tyči. Šestnáct vteřin před závěrečnou sirénou se stačil trefit ještě Clare, který sebral odražený míček před brankou, a než se stačil dezorientovaný gólman Cragan vzpamatovat, vletu zasunul do sítě. Udělal tak definitivní tečku za vyostřeným utkáním, ve kterém Pioneers porazili Riggers 7:1.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024