Regina Heat - Istanbul Sultans 3:8

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Regina Heat - Istanbul Sultans 3:8

22.4.2015

Základní skupinu D zahájil zápas mezi nováčky turnaje, premiéru na memoriálu si odbyly týmy Regina Heat a Istanbul Sultans. A jednoznačně úspěšnější start si připsalo mužstvo z Turecka, které Kanaďany porazilo 8:3.


Zápis/Statistiky

Od začátku zápasu byli jednoznačně aktivnější směrem dopředu Sultans. Šikovně si počínali před brankou soupeře a obránci Heat si s nimi zprvu příliš nevěděli rady. Kanaďané hráli hodně tvrdě a útoky tureckého týmu zastavovali pouze za pomoci faulů.

V následných přesilovkách tým z Istanbulu zasypal kanadskou bránu několika střelami, gólman Magnaye ale držel čisté konto. O to přišel až v páté minutě, a nutno podotknout, že vlastní chybou. Předvedl totiž obrovskou minelu, když vedle branky chtěl nakrátko rozehrát obránci. Jenže přihrávku pokazil, k míčku se dostal Shaw a pohodlně trefil odkrytou branku.

Poté se početní výhody dvakrát dočkali také Heat, jenže i přes velký tlak vyrovnat nedokázali. To Sultans další přesilovku už využili. Irons v desáté minutě vypálil z dálky a vymetl přesně pravý horní růžek branky. Turecký tým měl do konce první patnáctiminutovky navrch, zvýšit ale nedokázal, a tak šel do přestávky za vedení 2:0.

To druhý poločas byl na pohledné útočné akce, zajímavé momenty před brankou i na góly o poznání bohatší než ten první. Tři minuty po přestávce zvýšil na rozdíl tří gólů svou druhou trefou v utkání Shaw, jenže vzápětí se poprvé dočkali i Heat, když se prosadil Williams.

Radost ze vstřelené branky však kanadskému celku nevydržela dlouho. Sultans si v útoku nadále počínal o mnoho zdatněji, během pěti minut nastříleli čtyři góly a soupeři odskočili už na 7:1. Nejprve se mezi betony trefil Jasek, poté využil zaváhání obrany naprosto volný Ševcovič, nechytatelně do šibenice zamířil Weiss a z individuální akce se prosadil Irons.

Heat se smrští inkasovaných nenechali otrávit a ještě se snažili utkání zdramatizovat. Pět  minut před koncem Hoffman nahrál před branku Larsonovi a ten, přestože byl hodně tísněný, dokázal uklidit míček k bližší tyči. O dvě minuty na něj navíc navázal hodně v celém zápase hodně nebezpečný kapitán Bellegay, jenž z blízkosti nedal brankáři šanci.

Větší nervák ale mužstvo z Istanbulu nedovolilo. Naopak ještě dvě minuty před koncem utekl otevřené kanadské obraně Konoby a uzavřel gólový účet zápasu. Sultans tedy porazili Heat přesvědčivě 8:3.

Autor: Ondřej Mika   |   Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024