Riggers – Polish Eagles 5:0

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Riggers – Polish Eagles 5:0

22.4.2015

Zpočátku ospalé a vyrovnané zahajovací utkání 22. ročníků Memoriálu Aleše Hřebeského nakonec dopadlo jednoznačným výsledkem. Irští Riggers porazili Polish Eagles 5:0.


Zápis/Statistiky

Na první gól letošního ročníku memoriálu si diváci museli počkat hodně dlouho. Oba týmy začaly zvolna a před brankami toho zpočátku příliš k vidění nebylo. Jako první se rozkoukali Riggers a ve čtvrté minutě si vypracovali úvodní velkou šanci, po pěkné kombinaci se sám před brankářem ocitl irský útočník, jehož střelu gólman vyrazil na tyč a míček poskakující na brankové čáře nikdo nedokázal protlačit do sítě. O dvě minuty později chyboval obránce Eagles a dva hráči Riggers šli sami na brankáře, ani tentokrát z toho však nic nebylo.

Polský tým poté aktivitu vyrovnal, začal se tlačit dopředu a také díky dvěma přesilovkám v krátkém sledu si vypracoval územní převahu. Početní výhodu však neproměnil. Ačkoliv šancí měli Eagles požehnaně, irského gólmana prostřelit nedokázali.    

Bezgólové skóre se měnilo až minutu před přestávkou. FunkenHauser našel před brankou Wichmanna, ten se uvolnil přes obránce a parádní rybičkou zasunul míček za záda gólmana.

Také úvod druhé části byl zpočátku vyrovnaný. Jenže Irové ve svém mužstvu mají Andrewa Polkinghornea, který byl jednoznačně rozdílovým hráčem zápasu. Pouhé tři minuty technickému útočníkovi Riggers stačily na to, aby svůj tým poslal do komfortního čtyřgólového vedení.

Polkinghorne se nejprve parádně obtočil kolem obránce a sám před brankou propálil gólmana. Pak se protáhl po pravé straně a nekompromisně zakončil nad rameno brankáře. A hattrick během tří minut završil, když středem hřiště utekl obráncům a tentokrát se trefil mezi betony.  

Riggers s vysokým vedením získali také sebevědomí, byli v tlaku a kombinovali na polovině soupeře. Poláci se snažili útočit z rychlých protiútoků. Po jednom takovém šli ve 24. minutě dva na jednoho, obránce sice hezky vykombinovali, ale na brankáře už si nepřišli. Čtyři minuty před koncem při vlastním oslabení ještě utekl Wegrzyk, ani on však spolehlivého gólmana prostřelit nedokázal.

A tak měli poslední slovo zápasu znovu Riggers. A kdo jiný, než znovu Polkinghorne. Minutu před koncem jeho střela z levé strany propadla brankáři mezi nohama. Polkinghorne tedy svým čtvrtým gólem uzavřel vítězství svého týmu na 5:0.

Autor: Ondřej Mika   |   Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024