SK Lacrosse Jižní Město - Bats Bratislava 6:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / SK Lacrosse Jižní Město - Bats Bratislava 6:4

23.4.2015

Stejně jako předešlé osmifinále byl i zápas mezi Jižním Městem a bratislavskými Bats pořádným nervákem. Gólové dostihy nakonec vyhráli Pražené, kteří Netopýry přehráli 6:4 a slaví postup mezi osmičku nejlepších.


Zápis/Statistiky

 Do utkání lépe vstoupilo Jižní Město. V šesté minutě od čáry napřáhl Došlý a využil přesilovou hru. O dvě minuty později ale předvedl lakrosovou parádu se vším všudy Patzko. Útočník Bats prošel takřka přes celé hřiště, vyhnul se hned trojici obránců a sám před brankářem také skvěle zakončil 1:1.

Vedení na stranu českého týmu v polovině desáté minuty znovu strhnul Lavalle. Podobně jako před ním Došlý vypálil od čáry a jeho projektil skončil přesně v levém horním růžku branky. Jenže za necelou minutu už na tabuli opět svítil nerozhodný stav. To obránci utekl Thomay a trefil se mezi betony brankáře Čekala.

A stejný scénář se do konce první periody ještě jednou zopakoval. Jižnáci vedli a Netopýři záhy srovnali. Na 3:2 dával skrytou přízemní střelou Schaffner, půl minuty před přestávkovou sirénou pak z oblasti kruhu vymetl šibenici Patzko.

Půl minuty po přestávce už se opět měnilo skóre. A poprvé v zápase se do vedení dostali Bats. Hříbal našel před brankou Thomaye a ačkoliv byl tísněný hned dvěma obránci, dokázal pohotově zakončit mimo dosah gólmana Čekala. Jednogólový náskok si Slováci užívali jen necelé dvě minuty, poté zápasu vrátil nerozhodný stav přesnou střelou Kytka.

Ve dvacáté minutě se Bats hrnuli do nadějného útoku, jenže hned za půlkou Pražané útočníka obrali o balonek a naopak to byli oni, kdo šel do brejku. Postupovali ve třech na jediného obránce, Plecháček vzal zakončení na sebe a poslal Jižní Město do vedení 5:4.

Poté měli hráči z Bratislavy výhodu přesilové hry. Čekalovi v tu dobu bylo hodně horko, musel čelit jednomu střeleckému pokusu za druhým. Velké šance Bats ale zázračnými zákroky za svá záda nepustil. Po vyrovnání sil na hrací ploše naopak utekl po levé straně Došlý a z velkého úhlu dokázal propálit brankáře Šamalíka. Jižní Město tak poprvé v zápase šlo do více než jednobrankového vedení.

Bratislava v závěru vypjatého utkání ještě vrhla všechny síly do útoku. Veškeré snahy o zdramatizování zápasu však zhatil na tři minuty vyloučený Gheorghe. Slovenský tým tak dohrával ve čtyřech. A na vyrovnání skóre už dosáhnout nedokázal. Jižní Město si tedy připsalo veledůležitou výhru 6:4 a může se těšit na čtvrtfinále.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024