SK Lacrosse Jižní Město - Bundeswehr Lacrosse 8:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / SK Lacrosse Jižní Město - Bundeswehr Lacrosse 8:3

25.4.2015

Jižní Město skončí na 22. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského nejhůře na šestém místě. Pražené si v utkání dvou poražených čtvrtfinalistů hravě poradili s Bundeswehr Lacrosse a vyhráli 8:3. V zápase o konečné páté místo je od 17:50 čeká Tel Aviv.


Zápís/Statistiky

Nakonec povedený zápas nezačal pro Jižní Město vůbec dobře. Už po minutě hry domácí obrana zapomněla na Biebera, ten běžel od půlky sám na branku a poslal Bundeswehr do vedení. Pražanům se však brzy podařilo srovnat, zblízka se prosadil Plecháček.

Český tým pak se štěstím přečkal dvě velké šance Bundeswehru a sám naopak udeřil. Došlý se na čáře zbavil obránce, z dálky napřáhl a trefil se přesně k pravé tyči. Od té doby Jižní Město na hřišti místy až jednoznačně vládlo.

Na konci desáté minuty v přesilovce Došlý zpoza branky našel Plecháčka, ten byl sice zezadu hodně tísněný obráncem, přesto však dokázal vypálit a míček si našel skulinku v gólmanově výstroji. Došlý byl v roli asistenta i o čtyři minuty později. Tentokrát našel před brankou Kytku a ten pohotově zvýšil už na 4:1.

Půl minuty před pauzou se navíc Schaffner obtočil kolem obránce, naznačil přihrávku, místo toho ale překvapivě vystřelil bližší tyči a zaskočil gólmana Fuchse. Jižní Město tak šlo do přestávky se čtyřbrankovým náskokem.

Záhy po změně stran zvýšil svým druhým gólem v utkání Kytka. Ten v další přesilovce zakončoval z velkého úhlu a trefil se přesně mezi Fuchsovy betony. Bundeswehr alespoň trochu utkání zdramatizovali v 18. minutě. Němci v brejku postupovali dva na jednoho, zakončení na sebe vzal Grießl a povedenou střelou snížil na 2:6.

Pět minut před koncem se Havelka po pravé straně protáhl kolem obránce, vypálil na zadní tyč a znovu Jižnímu Městu přiřkl pětigólový náskok. Aktivní Grießl pak opět snížil, žádné velké drama z toho však nebylo. Pražané Bundeswehru už nic víc nedovolili a naopak ještě zvýšili na konečných 8:3. To když Plecháček využil dvojnásobnou přesilovku.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024