SK Lacrosse Jižní Město - Green Gaels 3:8

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / SK Lacrosse Jižní Město - Green Gaels 3:8

24.4.2015

Jižní Město do bojů o finále neproklouzlo. Pražané v semifinále nestačili na favorizované Green Gaels a prohráli 3:8. Dvojnásobní kanadští šampioni memoriálu v sobotu v boji o finále vyzvou lepšího z dvojice Custodes – Bundeswehr Lacrosse.


Zápis/Statistiky

Jižní Město do zápasu proti favoritovi naskočilo hodně nebojácně a hned v úvodu si vytvořilo dvě šance, kanadský gólman Roberts však odolal. Poté už se Green Gaels dostali do tlaku, který ještě umocnila přesilová hra. Zámořský tým si vytvořil hodně velkých příležitostí, všechny pokusy ale pochytal brankář Čekal. Ten vytáhl opravdu skvělé zákroky a leckdy ani nevěděl, jak gólu zabránil. Po jednom zákroku se musel svléknout takřka donaha, aby ve své výstroji našel zatoulaný míček.

Poté se přesilovky dočkali také Jižáci, a to hned několika v řadě. Jenže početní výhodu využít nedokázali. A tak se skóre otevřelo na druhé straně. Prout hodně dlouho čekal, než vystřelí, a těsně před vypršením časového limitu na zakončení vyslal projektil, který skončil přesně v pravém horním růžku Čekalovy branky. Za minutu už bylo o dva góly. McFarlane si středem seběhl před branku, dostal přihrávku od Goddarda a ihned zakončil přesně k tyči.

Ve třinácté minutě měli Pražané další přesilovku. Znovu se tlačili do zakončení, jenže gólman Roberts chytal skvěle. A naopak z brejku ještě inkasovali. V oslabení Roberts dobře rozehrál dopředu na Collinse a ten v rychlosti předal Proutovi, jenž po samostatném nájezdu oklamal brankáře. Těsně před přestávkou se navíc obrovské chyby dopustil gólman Čekal. Ve snaze rozehrát dopředu vyběhl daleko mimo branku a tak dlouho s přihrávkou otálel, až mu vypršel limit. Míčku se ihned ujal McDowall, nahrál před prázdnou branku Cannovi a ten už neměl sebemenší problém zamířit do opuštěné sítě. Jižní Město šlo tak do přestávky se čtyřgólovým mankem.

Dvě minuty po změně stran Čekal sice nejprve dobře zakročil proti střele z dálky, jenže odraženého míčku se zmocnil Goddard a napodruhé českého gólmana překonal. Ve dvacáté mimnutě už se ke slovu dostali konečně také útočníci Jižního Města. To když pátou přesilovku v zápase po pěkné kombinaci využil Lavalle.

Jenže Green Gaels žádné velké drama rozhodně připustit nehodlali. Svému soupeři to dali hodně jasně najevo dvěma góly v rozmezí minuty a půl. Nejprve krásnou individuální akci předvedl Goddard, který se v rohu se obtočil kolem obránce, protlačil se až před banku a rybičkou zasunul do sítě. Záhy po něm sám na středu vypálil z dálky Teeter a jeho přízemní střela zaplula k levé tyči - 7:1.

Dvě minuty před koncem využil další přesilovou hru Došlý, který prudkou ranou z levé strany korigoval na pětigólový rozdíl. Jenže hned patnáct vteřin poté česká obrana úplně zapomněla na Prouta, který postupoval sám na Čekala a bez větších problémů Green Gales znovu vrátil šestibrankový náskok. Poslední zápis v utkání ale patřil Jižnímu Městu. Došlý zpoza branky pěkně našel naběhnutého Pecháčka a ten uzavřel skóre utkání na 3:8.

Z postupu mezi čtveřici nejlepších týmů turnaje se tedy radují Kanaďané a v sobotním zápase o finále vyzvou lepšího z dvojice Custodes – Bundeswehr Lacrosse. 

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024