SK Lacrosse Jižní Město - London Knights 6:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / SK Lacrosse Jižní Město - London Knights 6:3

23.4.2015

Nečekaný průběh měl zápas mezi Jižním Městem a londýnskými Knights. Angličané po první periodě totiž dokonce nad favoritem vedli a herně byli lepší. Poté ovšem neproměnili několik vyložených šancí a po závěrečném klaksonu zůstali zklamání. Jižní Město potvrdilo své kvality a dokráčelo si pro vítězství 6:3.


Zápis/statistiky

Na první branku se v Radotíně čekalo do 5. minuty, kdy se osvědčila spolupráce Plecháčka s Došlým. Druhému jmenovanému se podařilo přelstít brankáře Bona. Angličané se poté ale určitě a pouze neproměněné šance a velmi dobré zákroky gólmana Maliny dlouho držely těsný rozdíl. Ani Malina ale dvě minuty před koncem první části nestačil na střelu Leache. Poté si jihoměstský gólman vybral slabší chvilku, když za svá záda propustil nepříliš tvrdý pokus Holmese. Vyrovnat mohl v závěrečných sekundách Plecháček, v samostatném úniku ale neproměnil.

Mrzet to Pražany příliš nemuselo, čtyřiadvacet sekund po zahájení druhé části totiž srovnal Lavalle. Tato branka český tým nejspíše uklidnili, jelikož o chvíli déle se pěknou přízemní střelou prezentoval Plecháček, který převážil misky vah na domácí stranu. Jeden z nejpohlednějších okamžiků tohoto střetnutí nabídl ve 21. minutě londýnský hráč Walker, který prokličkoval kolem několika protihráčů a chladnokrevně zakončil k levé tyčce.

Angličané mohli jít dokonce do vedení. Abrahamson v krátkém časovém sledu postupoval zcela sám na Malinu ani jednou však na něj nevyzrál a po právu tak mohl ukrýt hlavu do svých dlaní. Jak naložit s gólovou šancí ukázal na druhé straně zřejmě nejlepší muž na hřišti Plecháček, jehož střela proklouzla Bonovi do branky. Pátý gól přidal o chvíli později naprosto milimetrovou střelou nad Bonovo rameno Došlý.

Knights v samém závěru vyzkoušeli power play. Do větší šance se ale nedostali, naopak byli třináct vteřin před koncem potrestáni. Napoprvé ještě domácí prázdnou branku minuli, dobíhající Řezníček se už ale nemýlil. Pražané si tak připsali druhou výhru na turnaji, Londýnští jsou zatím bez bodu.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024