SK Lacrosse Jižní Město - Team Germany 7:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / SK Lacrosse Jižní Město - Team Germany 7:3

22.4.2015

Drama, ale s úspěšným koncem. Přesně tak vypadalo první utkání Jižního Města na 22. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského. V dlouho vyrovnaném utkání nakonec porazili výběr Německa 7:3.


Zápis/Statistiky

Do zápasu vstoupili jednoznačně lépe Pražané a už po necelé minutě se mohli ujmout vedení. Povedenou střeli Kytky, na kterou brankář nedosáhl, ale zastavila tyčka. Útočník Jižního Města ale nemusel smutnit, už za minutu totiž poslal svůj tým do vedení. To když před brankou dostal míček a rychlým švihem nedal brankáři šanci.  

Jenže za další minutu už bylo vyrovnáno. Merjasch tak dlouho držel míček, až si ho obrana přestala všímat, takřka v klidu doběhl až před branku a přízemní střelou gólmana Čekala. A pro český tým bylo ještě hůř. Na konci páté minuty se znovu Merjasch dostal po pravé straně přes obránce a před brankářem už si věděl rady – 2:1.

Šanci vyrovnat měli Jižáci záhy při přesilové hře, dostali se k několika střelám z dálky, všechny ale mířily do chráničů gólmana Schulze. To v následné přesilovce už se zadařilo. Došlý si sice nejprve vylámal zuby na brankáři, ale míček se odrazil k Plecháčkovi a ten přesnou střelou z dálky srovnal na 2:2.

Ještě do konce první periody se Pražané radovali znovu, jenže zbytečně. Rozhodčí sice nejprve gól uznali, po další vzájemné domluvě ho ale odvolali. Gól naopak platil na druhé straně. Minutu a půl před přestávkou se parádní individuální akcí blýskl opět Merjasch. Ten na středu naznačil střelu, prosmýkl se mezi dvěma obránci, přesně vystřelil a završeným hattrickem vrátil vedení na stranu Německa.

Po přestávce si velkou příležitost vybojoval Došlý. Skvěle prošel přes tři obránce, dostal se až před branku, ale zase mířil jen do gólmana. Kouzlo brankáře Schulze prolomil Došlý až jednadvacáté minutě. Lídr Jižního Města se objevil za obranou, počkal si na brankovišti a zasunul ke vzdálenější tyči.

Jeho vyrovnávací trefa byla klíčovým okamžikem do té doby vyrovnaného zápasu. Od té doby už se totiž prosazovali pouze hráči Pražanů. Hned za minutu přidal svůj druhý gól v zápase Došlý. Pět minut před koncem se podruhé prosadil i Plecháček, který si od pravého mantinelu navedl míček do středu a přízemní střelou kolem betonu prostřelil Schulze.

Povedený výkon pak Došlý korunoval ještě dvěma góly. Nejprve vyhrál souboj v rohu hřiště, zmocnil se míče, před brankou obešel dva hráče a zakončil, půl minuty před koncem pak po parádní individuální akci zavěsil efektivně rybičkou. Pečetil tak vítězství Jižního Města nad týmem Německa 7:3.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024