Team EuroLaxCo - Polish Eagles 5:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Team EuroLaxCo - Polish Eagles 5:4

25.4.2015

Černý Petr v podobě posledního místa letos zbyl na Polish Eagles. Polský tým v souboji o dvacáté místo nestačil na EuroLaxCo a prohrál 5:4. Eagles se letošní memoriál vůbec nevydařil, ze čtyř zápasů nevyhráli ani jeden a skončili s nelichotivým skóre 30:6.


Zápis/Statistiky

Zápas dvou nejhorších týmů turnaje byl od začátku do konce hodně vyrovnaný a vypjatý. O něco lepší vstup měl tým EuroLaxCo, který se po oboustranně opatrném začátku ujal vedení zásluhou Panznera, jenž v přesilovce vypálil od čáry a míček propadl brankáři mezi nohama.

Početní výhodu měli záhy také Eagles, proměnit ji však nedokázali. Po vyrovnání počtu mužů na hrací ploše se naopak měnilo skóre na druhé straně. Gottwald z dálky vypálil přes skrumáž a míček zapadl až za bezmocného gólmana Zajace, který nemohl nic vidět.

Druhou početní výhodu v zápase už Eagles dokázali využít. Na konci bleskové kombinace byl Statkiewicz a rychlým švihem zamířil mezi brankářovy betony. Jenže do přestávky šel EuroLaxCo stejně za dvougólového vedení. Půl minuty před sirénou prošel Gottwald od levého mantinelu do středu, mezi trojicí obránců stačil ještě zakončit a jeho střela zapadla přesně za pravou tyč.

V druhé periodě to byl ovšem ještě pořádný boj. Hned jedenáct vteřin po změně stran snížil na rozdíl jediného gólu Statkiewicz, který se pěkně zbavil obránce a měl dostatek řádně zamířit. Eagles mohli mít ještě lepší nástup do druhé části, jenže to by nesměli chybovat v obraně. Po minele se před polskou brankou dostal ke skákajícímu míčku Sedlák a ihned ho nekompromisně poslal do sítě.

Eagles se však vyrovnání přece jen dočkali. Rydzak podél levého mantinelu proklouzl kolem dvojice nedůrazných obránců až k brance a vystřelil přesně. Ten samý hráč devět minut před koncem opět utekl a sám před gólmanem si znovu počínal na výbornou. Rydzak vyrovnal na 2:2 a drama bylo na světě.

Všechno rozsekl až tři minuty před koncem útočník EuroLaxCo Gottwald. Ten předvedl parádní individuální akci, když na středu udělal kličku obránci, po pár krocích napřáhl a jeho dělovka skončila přesně v levém horním růžku branky. Poláci ještě v závěru vrhli všechny zbývající síly do útoku, podruhé už se jim ale vyrovnat nepovedlo. Eagles tedy padli v souboji o 20. místo týmu EuroLaxCo 5:4 a na turnaji obsadili poslední místo. 

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024