Team Germany - Riggers 3:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Team Germany - Riggers 3:5

24.4.2015

První duel pátečního dne obstaral zápas výběru Německa proti irským Riggers. Zápas měl po většinu času celkem jasný průběh. Němci v závěru mocně dotahovali, z nepříznivého stavu 1:5 se dostali na dostřel dvou branek, a i když odvolali brankáře a vypracovali si několik velmi dobrých šancí, alespoň na remízu nedosáhli.


Zápis/statistiky

Po ospalém, ve kterém byli Irové mírně lepším týmem, se skóre měnilo až v 10. minutě. Brandenburgerovu střelu irský brankář neudržel a míček se došoural několik centimetrů za brankovou čáru, čehož si rozhodčí všiml. Vyrovnání však na sebe nenechalo dlouho čekat. Nejlepší hráč Riggers Polkinghorne se elegantně probil přes několik protihráčů a zakončil neomylně do šibenice.

Tentýž hráč ve 13. minutě obkroužil Německou branku a poslal ostrovany do vedení. Vyrovnat mohl v poslední minutě první části Nolte, který ale nevyužil samostatný únik.

Také ve druhé půli byli o krapet lepší důrazně hrající Irové. Ti nejenže výborně bránili, někdy až na hranici faulů, ale také vyráželi do nebezpečných protiútoků. Jeden z nich využil čtyři minuty po zahájení druhé periody střelou z otočky Gibson.  Pět minut před koncem převzal přesnou přihrávku Owens a k levé tyči se nemýlil. Tentýž hráč za minutu a půl zvyšoval svým pokusem tentokrát k opačné tyči už na 5:1 pro svůj tým, využil tak ponechanou výhodu.

Taktéž ve výhodě ale udeřilo na druhé straně. Shea si naběhl do středu a tvrdou ranou proměnil. Výběr našich západních sousedů vycítil šanci a po obrovské hrubce spěchal na brankáře Cregana Göser, střelou mezi betony proměnil. Německo následně odvolalo brankáře a v tu chvíli hrálo dokonce s převahou dvou mužů v poli. Irové se na hranici sebeobětování ubránili a oslavili cennou výhru.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024