Turku Titans – Tel Aviv Lacrosse 5:7

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Turku Titans – Tel Aviv Lacrosse 5:7

22.4.2015

Tohle se příliš nečekalo. Izraelský tým z Tel Avivu si poradil s finským Turku. Finové si tak na tomto memoriálu připsali druhou porážku. Tato je ale příliš hořká. S Německým Bundesewehrem totiž odehráli velmi vyrovnané střetnutí, proti Tel Avivu ale odpadli zejména v první třetině. V závěru mocně dotahovali, na remízu už ale nedosáhli. Přesto je výsledek 5:7 z jejich pohledu poměrně přijatelný.


Zápisy/statistiky

Pro Izraelce se jednalo o první zápas na tomto memoriálu. Nicméně již od úvodních minut na nich byla znát větší verva. Trvalo rovné čtyři minuty, než se také poprvé brankově prosadili. Úspěšným střelcem se stal Bergman. O tři minuty později zvýšil na dvoubrankový rozdíl Culbertson po souhře s Mahlerem. Finové nepřipomínali ani zdaleka ten tým, který trápil německý Bundeswehr. V desáté minutě také potřetí inkasovali po trefě Klímy.

O necelou minutu později přišlo snížení, když se utěšenou střelou prosadil nejvyšší muž na hřišti Aaltonen, po této brance se musel izraelský brankář Copeland rozhodně červenat. Brzy však přidal Bergman svoji druhou branku v tomto zápase a brankový rozdíl byl opět třígólový. Následně Finové pohrdli samostatným únikem a na druhé straně trestal Hopper. Výsledkem 1:5 z pohledu finského týmu také končila první část.

V té druhé již nebyl tak znatelný rozdíl mezi oběma týmy. Nicméně již po sedmnácti vteřinách se Tel Aviv radoval pošesté. Po přihrávce Hoppera skóroval Harper. Izraelci se tímto vedením možná trochu uspokojili a také Finové si vytvořili několik šancí. Jako první se pět minut před koncem trefil opět Aaltonen. O minutu později skóroval Jokkela. Hráči Tel Avivu ale nechtěli připustit větší drama, vzápětí totiž slavil důraz Hoppera. Aaltonenovi se ale povedlo během minuty vstřelit dvě branky a závěr tak byl ještě zajímavý, Finům ale na další branky již nezbyl čas. 

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024