Vienna Monarchs - Helan Går Lacrosse 6:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Vienna Monarchs - Helan Går Lacrosse 6:2

23.4.2015

Aby postoupili do osmifinále z prvního místa, museli porazit švédský Helan Går Lacrosse. Vídeňský tým se proti Švédům dlouho trápil. Ve druhé části ale potvrdil statut favorita tohoto střetnutí, nasázel pět branek a přeskočil v tabulce skupiny B pražské Malešice.


Zápis/statistiky

Vídeňští vstoupili do zápasu tak, jak se na favorita sluší a patří. Neuplynuly ještě ani tři minuty a skóre se měnilo. Po přihrávce Davida prostřelil brankáře Kinneye Oulehla. Švédové ale rozhodně neskládali zbraně a i oni zlobili svého soka. Necelé dvě minuty před koncem první části se jim Malinovským podařilo vyrovnat a notně silnějšího soka znervóznět.

Chvíli po krátké přestávce už ale nerozhodný stav neplatil. Po přihrávce Skokana poslal tým z hlavního rakouského města do vedení Jůza. O chvíli později zvýšil Oulehla a Rakušané si pomalu a jistě kráčeli pro první místo ve skupně B. Dvoubrankový náskok navýšil ve 24. minutě Hauer, který se chvíli před tím vrátil z trestné lavice.

Komplikací pro vídeňské hráče mohlo být snížení Skotteho. Jak se ale ukázalo, Rakušané si vítězství vzít nenechali. Nejprve přidal svoji druhou branku v zápase Jůza, chvíli po něm stanovil konečný výsledek na 6:2 taktéž druhou brankou Hauer.

Vídeňští tedy přeskočili ve své skupině Malešice a v osmifinále vyzvou Istanbul Sutlans. Tedy soupeře, který sice mile překvapil proti kanadské Regině, ale zároveň utržil debakl 0:10 od domácího týmu Custodes. 

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024