Vienna Monarchs - Istanbul Sultans 5:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Vienna Monarchs - Istanbul Sultans 5:6

23.4.2015

Obrovské drama. Přesně tohle nabídlo početné návštěvě osmifinálové utkání mezi Vídní a Istanbulem. Turci v zápase vedli již 4:0, avšak Rakušanům se podařilo dokonale otočit nepříznivý výsledek. Istanbul stihl v základní hrací době alespoň vyrovnat. Rozhodnout tak museli samostatné nájezdy, ve kterých se štěstí přiklonilo na tureckou stranu.


Zápis/statistiky

Právě hráči Istanbulu měli impozantní vstup do zápasu. Nejprve se totiž ve 4. minutě trefil mezi nohy protivníkova gólmana Jašek, o pár okamžiků déle přidal druhou branku milimetrovou střelou do šibenice Weiss. Kanonáda Turků po menší odmlce pokračovala. Na 3:0 zvyšoval šťastnou brankou Konoby, míček poskakoval po brankové čáře a nakonec se také za ní přehoupl. Následně přidal čtvrtý gól rybičkou Weiss a vypadalo to, že si istanbulští hráči kráčí pro klidný postup do čtvrtfinále. Nicméně ještě do konce první části se podařilo snížit Skokanovi po samostatném průniku.

Do druhé části nastoupili obě mužstva jako vyměněná. Turci jakoby se spíše soustředili na obranu, kdežto Vídeňští vycítili šanci. Tři minuty po zahájení druhé periody slavila úspěch dorážka Balasche. Tentýž hráč se prosadil i o chvilku později, kdy měl neuvěřitelný prostor ke střele, kterou také nasměroval do branky.

Rakušanům narostla křídla, v tu chvíli bylo na hřišti jen jedno mužstvo, a to právě Vídeň. Ve 23. minutě vyrovnal Winkler střelou mezi Hladkého chrániče. O minutu později se rakouským hráčům povedl dokonalý obrat. Hauer v samostatném úniku namířil pod břevno a mohl mocně oslavovat. Těsné vedení ale Vídeňští neudrželi. Tři a půl minuty se o nerozhodný stav postaral Irons.

Rozhodnout tak museli samostatné nájezdy. V první sérii byli úspěšní oba hráči. V té druhé proměnil hráč Istanbulu Shaw, kdežto hráč Vídně nikoliv. Jelikož v poslední sérii nebyl úspěšný nikdo, postup do čtvrtfinále slavili Turci. Ti se v něm utkají nejspíše s Megameny z Bostonu.

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024