Vienna Monarchs - TJ Malešice 5:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Vienna Monarchs - TJ Malešice 5:4

22.4.2015

Drama na závěr. Poslední zápas středečního programu mezi Vienna Monarchs a Malešicemi musely rozhodnout až samostatné nájezdy. A šťastnějším týmem byl nakonec ten vídeňský, který se radoval z vítězství 5:4.


Zápas/Statistiky

V úvodu zápasu měli navrch Monarchs, branku Malešic zasypali pořádnou salvou střel. Jenže gólman Klokan chytal ve velké pohodě a s dalekonosnými pokusy i následnými dorážkami si dokázal poradit. Nejvíce se zapotil ve čtvrté minutě, kdy se po pěkné individuální akci dostal sám před branku Klaus, Klokan však jeho pokus vyrazil.

To Malešice zpočátku sice moc vepředu vidět nebyly, ale když už se k vídeňské brance dostaly, byly efektivní. Hned z první vážnější šance udeřili, když se na začátku páté minuty přesnou střelou prosadil Podroužek. V deváté minutě už bylo vyrovnáno. Jeden z českých útočníků ve službách Monarchs Oulehla se uvolnil přes obránce a z otočky vypálil, na tenhle pokus už Klokan nedosáhl. 

Malešice se znovu ujaly vedení tři minuty před koncem první periody.  Od pravého mantinelu si to Adamiec namířil přímo před branku, vyhnul se dvojici obránců a přesnou střelou na zadní tyč nedal gólmanovi šanci. Jenže ještě do přestávky hráči z Vídně znovu srovnali. Odraženého míčku se na hranici brankoviště zmocnil opět Oulehla a procedil míč přes gólmana do branky.

Stejný scénář napsali hráči i v druhé části. Malešice se dostaly do vedení a Monarchs záhy vyrovnali. Za Pražany se prosadil Kos, když gólmanem vyraženou střelu bleskově poslal do sítě. Za Vídeň srovnával Hauer, jenž tvrdou střelou z dálky využil přesilovku.

Žádný další pokus už ani jeden z gólmanů za svá záda nepustil, a tak o vítězi utkání poprvé v letošním ročníku memoriálu musely rozhodnout až samostatné nájezdy. A v závěrečné loterii byli šťastnější Monarchs, kteří proměnili dva ze tří pokusů. 

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024