Vienna Monarchs - Turku Titans 9:7

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2015 / Reportáže / Vienna Monarchs - Turku Titans 9:7

24.4.2015

Zápas jako na houpačce. Přesně takové bylo utkání dalších „lucky loosers“ Vídní a finským Turku. Vídeňští v první části vedli už 4:1, ještě do přestávky ale bylo vyrovnáno 5:5. Ve druhé části Finové nezachytili rakouský nástup. Náskok o dvě branky si poté Rakušané hlídali až do samotného konce.


Zápis/statistiky

Utkání bohaté na góly, plejáda obranných chyb a nepřesvědčivých výkonů obou gólmanů. Vše odstartoval samostatným únikem Winkler a střelou mezi betony finského gólmana. O dvě minuty později si jeho spoluhráč Hauer naběhl do středu hřiště a mohl se radovat. Tentýž Rakušan poté o chvíli později přetavil v gól luxusní Skokanovu přihrávku, kterou u pravé tyčky doklepl za brankovou čáru.

Finy nepříznivý stav nepoložil. Laaksonen si udělal před brankou prostor a namířil přesně pod břevno. Hauer však měl svůj den, v dalším samostatném úniku namířil mezi nohy finského gólmana a v 9. minutě se mohl radovat z hattricku. Toto vedení možná vídeňské hráče příliš ukolébalo. Jokela se podobně jako Laaksonen prezentoval střelou pod břevno. Tentýž hráč o malou chvilku později v přesilové hře tvrdou střelou propálil brankáře Uusitala. Dvě a půl minuty před koncem první části však Hauer uplatnil svůj důraz a čtvrtou brankou v zápase vydobyl zpět dvoubrankový náskok. Ten ale ještě do přestávky zmizel.

Nejprve využil dvojnásobnou přesilovou hru střelou pod břevno Aaltonen. Tentýž hráč se radoval také čtyřiatřicet vteřin před sirénou. Přestávka ale Finům spíše uškodila. Třináct vteřin po zahájení našel Balasch Seidlera a Vídeňští opět mocně slavili. Když se ve 20. minutě trefil také hráč Vídně Jůza, Finové opět ztráceli půdu pod nohama. Ještě hůře jim bylo ve 26. minutě po brance Davida, který obešel branku a překvapivou střelou zcela nachytal chybujícího Uusitala. Finové se však podruhé v zápase pokusili téměř o nemožné.

Raittila si naběhl do středu hřiště a neomylně zakončil. Poté ale po chybě obrany proklouzl před Uusitala Hauer a pátou brankou korunoval svůj excelentní výkon. Minutu a půl před koncem ještě zdramatizoval stav Jokela. Finům ale na vyrovnání nezbyl čas. Rakušané, kteří zcela ovládli začátek utkání, nakonec byli rádi za nepříliš přesvědčivou výhru. 

Sekce: Reportáže   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024