(1) E: Bundeswehr Lacrosse – Glasgow Clydesiders 2:11

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / (1) E: Bundeswehr Lacrosse – Glasgow Clydesiders 2:11

20.4.2016

23. ročník Memoriálu Aleše Hřebeského je zahájen. Jako první ve středu ráno vyběhli na radotínské hřiště hráči Bundeswehr Lacrosse a Glasgow Clydesiders. A úvodní zápas skončil naprosto jednoznačným vítězstvím skotského týmu 11:2.


Zápis/Statistiky

Na první gól čekal letošní ročník turnaje pouze necelou minutu. Jako první se do střeleckých statistik zapsal Chris Blanco, který poslal Clydesiders do vedení. Bundeswehr pak měli v krátkém sledu hned několik nadějných možností skóre srovnat, jenže nedokázali přesně zamířit. V páté minutě měli ještě větší šanci v podobě přesilovky, tu ale nevyužili a navíc ještě inkasovali. To když se před německou brankou rychle zorientoval Moltzhan. Na konci 8. minuty navíc utekl Witner a po výletu přes celé hřiště střelou o zem propálil gólmana Piecka – 3:0.

Tři minuty před přestávkou už se gólu dočkali také Bundeswehr. Podél levého mantinelu se protáhl Herzberg a střelou ke vzdálenější tyči nedal brankáři šanci. Do konce první periody dokázal německý tým ještě utkání pořádně zdramatizovat.  Griebl dostal dlouhou přihrávku a sám před brankářem snížil na rozdíl jediného gólu.  

Skotský tým složený z hráčů Kanady, USA, Německa či Česka však v druhé části žádné drama nedovolil. A brzy po návratu na hřiště už to bylo zase o dvě branky. O obě se postaral Daoust. Nejprve se na pravé straně pěkně uvolnil a jeho zprvu nenápadná střela proplula až za gólmana. A poté využil parádní přihrávku Tannera, kterou už jen uklidil do prázdné branky.

Clydesiders definitivně zlomili utkání ve svůj prospěch ve 22. minutě, kdy během necelé půl minuty zvýšili Gheorge a Cowburn už na 7:2. V té době už góly povzbuzený tým ze Skotska na hřišti jasně vládl a postupně ještě skóre navyšoval. V desáté minutě se hned mezi dvojicí obránců dokázal prodrat před německou branku Werik a zamířil přesně na vzdálenější tyč. Krátce poté navíc na desítku zaokrouhlili vedení Vellner a Cowburn.

Tečku za prvním utkáním 23. ročníku memoriálu udělal minutu před koncem symbolicky český útočník ve skotských službách Jan Polák, který střelou z levé strany stanovil vítězství Clydesiders nad Bundeswehr 11:2. 

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024