(3) D: Vienna Monarchs – Chocolax 6:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / (3) D: Vienna Monarchs – Chocolax 6:3

20.4.2016

Svou premiéru na Memoriálu Aleše Hřebeského si odbyl švýcarský tým Chocolax. Nováček ve svém prvním startu v Radotíně podlehl Monarchs 3:6. O vítězství vídeňského mužstva se postarali Oulehla, Skokan a Hauer, kteří si připsali shodně po dvou gólech.


Výsledek/Statistiky

Švýcarský tým do svého historicky prvního zápasu na memoriálu nevstoupil vůbec šťastně. Hned po třiceti vteřinách utekl obraně český útočník Monarchs Vojtěch Oulehla a propálil gólmana Alexe Meiera. Z nepodařeného úvodu se Chocolax ale poměrně brzy oklepali, ve čtvrté minutě si od mantinelu seběhl na střed Räber a střelou o zem nachytal brankáře Kunerta -1:1.

Švýcaři mohli strhnout vedení na svou stranu v 9. minutě během přesilové hry. Z té však vytěžili pouze střelu z dálky, se kterou gólman neměl vážnější problémy. To další dalekonosný pokus už se ujal. O dvě minuty později napřáhl od čáry Graenicher, trefil se přesně mezi betony a dokonal obrat. Do přestávky se však šlo za nerozhodného stavu. Minutu a půl před sirénou se kolem dvou obránců hezky obtočil Hauer a srovnal 2:2.

Do druhé části nastoupili daleko aktivněji Chocolax. Zatlačili soupeře před branku a během krátké doby vyslali na Kunerta hned několik střel. Skóre se však měnilo paradoxně na druhé straně. Ve 21. minutě se Oulehla prosmýkl po levé straně až před branku, v zakončení se nemýlil a přidal svůj druhý gól v zápase. O minutu později se po individuální akci navíc prosadil také další český útočník Monarchs Skokan, který zvyšoval už na 4:2.

Když přesně pět minut před koncem přidal svůj druhý gól v utkání Hauer, který navýšil na 5:2 parádní skočkou před branku, zdálo se, že je rozhodnuto. Ve 27. minutě sice ještě vykřesal naději pro švýcarský tým Herren, jenže další gól už Chocolax přidat nedokázali. Půl minuty před závěrečnou sirénou se naopak po povedené střele z dálky zařadil po bok dvougólových Skokan, jenž zvýšil na konečných 5:3 pro Monarch. 

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024