(5) E: Nova Scotia Privateers – Glasgow Clydesiders 1:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / (5) E: Nova Scotia Privateers – Glasgow Clydesiders 1:3

20.4.2016

Clydesiders slaví druhé vítězství v řadě. Skotský tým si v zatím gólově nejchudším utkání letošního ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského dokázal poradit s kanadskými Nova Scotia Privateers v poměru 3:1.


Výsledek/Statistiky

Ve svém prvním dnešním utkání Clydesiders naprosto s přehledem sestřelili německé Bundeswehr Lacrosse 11:2. S kanadským celkem to ale rozhodně tak jednoduché neměli. V dlouho vyrovnaném zápase Skotové často ztráceli míček v útoku a Privateers se hnali do brejků. Na gólmana Cowmana však nevyzráli. A jelikož se několika výbornými zákroky předvedl také na druhé straně brankář Hannigan, skóre se dlouho neměnilo.

Na první gól si tak diváci museli počkat až do deváté minuty. To se pěkně uvolnil Belanger, po levé straně přešel až před branku a střelou o zem na přední tyč poslal Privateers do vedení. Možnost vyrovnat měli Clydesiders při přesilové hře. A podařilo se. Početní výhodu po povedené kombinaci zakončil tvrdou střelou do pravého horního růžku Werik. Skotové navíc do přestávky stačili skóre ještě otočit. Půl minuty před pauzou našel Moltzhan před brankou naprosto nehlídaného Witmera a ten už neměl problém – 1:2.

Po změně stran se Privateers hnali za vyrovnáním, Skoky zamkli před jejich brankou a vypracovali si velké množství šancí. Výborně chytající Cowman však srovnání skóre odmítal. A tak půl minuty před koncem přišla definitivní pojistka Clydesiders. Daoust vypálil z pravé strany, gólman Hannigan si myslel, že míček schoval ve výstroji, nakonec mu však propadl mezi betony a pomalounku se došoural za brankovou čáru. Clydesiders tedy zvítězili nad Privateers 3:1. 

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024