(7) G: Riggers – Team Alberta 2:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / (7) G: Riggers – Team Alberta 2:6

20.4.2016

Zápas skupiny G, v níž se nachází i domácí tým LC Custodes, mezi irskými Riggers a kanadským Team Alberta, byl bohatý na vylučování. Rozhodčí vylučovali hned osmkrát a tresty rozložily rovnocenně mezi oba celky. Nakonec svou převahu zužitkoval zámořský celek a připsal si vítězství 6:2. Hned čtyřmi góly se blýskl Erick Tourner.


Výsledky/statistiky

Od prvních okamžiků bylo fanouškům jasné, že tohle nebude klidný duel.  Rudí Irové měli již po minutě výhodu přesilové hry, když John Miller šel ven za hákování. S mužem více v poli si ale proti dobře bránícím Kanaďanům neprosadili. Za chvíli měli tutéž výhodu si možnost zopakovat, ale se stejným výsledkem.

Když to nešlo na jedné straně, tak to dopadlo na druhé. Jako první totiž udeřil kanadský tým. Ve čtvrté minutě vystřelil z pravé strany zmiňovaný Tourner a gólman nedokázal na jeho ránu včas zareagovat. O chvíli později bylo na kanadské straně ještě veseleji. To zvýšila Alberta již na 2:0. Prosadil se Greg Bourret. Určil tak i poločasové skóre.

Zaskočení Riggers inkasovali hned zkraje další části po samostatném úniku Tournera. A jejich šance na zvrat padly na minimum. Kanadská hvězda neměla z bezprostřední blízkosti problém zavěsit do pravého rohu Creganovy branky.  Ale ještě neřekl poslední slovo.

Irští Riggers se poprvé prosadili až za nepříznivého stavu 0:3. Na střelu ze střední vzdálenosti nedokázal kanadský brankář, který si připsal do té doby pár pěkných zákroků, zareagovat.   

Dále se už prosazovali zejména Kanaďané. Nejdříve dvěma velmi povedeným góly se ukázala 41, tedy Tourner. Při signalizované výhodě nejdříve zavěsil nad pravý brankářův beton v době, kdy to vypadalo, že hodlá přihrávat.

O chvíli později zakončil Tourner povedenou akci střelou jako v předchozím případě. Jen tentokrát mířil do pravé šibenice. Na 6:1 zvýšil Pelis po hezké akci, které předcházela vynikající přihrávka zpoza brány. Snahy Riggers korigovat se snažil eliminovat brankář, ale nakonec i on kapituloval půl minuty před koncem. Kosmetickou tečku za utkáním udělal Coppinger - 6:2.

 

 

    

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024