A: Istanbul Sultans - Polish Eagles - 15:1

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / A: Istanbul Sultans - Polish Eagles - 15:1

21.4.2016

Souboj mezi favorizovaným tureckým týmem Istanbul Sultans a Polish Eagles naznačoval jednoznačnou záležitost a také hodně branek. A právě toto se do puntíku splnilo. Jeden z nejlepších týmů tohoto Memoriálu neponechal nic náhodě a do polské branky střílel jeden gól za druhým. Po závěrečné siréně se tak zrodila drtivá kanonáda 15:1.


Zápis/statistiky

O tom, kam se zápas bude ubírat, napověděla již první minuta. Po třiceti sekundách se totiž nerušeně dostal do koncovky da Silva a proměnil. Tentýž hráč zvýšil o tři minuty později na dvoubrankový rozdíl, když ze středu hřiště zamířil přesně k pravé tyči. Rozdíl mezi oběma soupeři byl zejména v pohybu. O tom, že turecký tým podobný lakros baví svědčí i třetí gól v polské síti. Klein totiž nádhernou fintou oklamal polského gólmana a zacílil mezi jeho nohy. Úspěšný byl také o chviličku déle Miller a následně podruhé v zápase skóroval Klein.

Polští hráči ohrožovali tureckého brankáře spíše sporadicky a nikterak nebezpečně. To na druhé straně řádili hráči v tmavém jako černá ruka. Da Silva prošel až před polského brankáře, kterého jednoduchou střelou oklamal a zvýšil již na 6:0. Následně byl však na tři minuty vyloučen hráč Istanbulu Dougherty a Rydzak v přesilovce z ojedinělé akce trestal.

Pakliže turečtí hráči svého soupeře v první části šetřili, v té druhé přidali dalších devět zářezů. Jako první skóroval Shires, který využil absolutní nekoncentrovanosti polského brankáře, jenž sledoval zcela opačnou stranu hřiště. Následně Shaw spálil dva samostatné úniky. Mrzet jej to však příliš nemuselo. Během pěti minut totiž svoji čtvrtou branku v zápase přidal jeho spoluhráč da Silva a další dva góly vstřelil Miller.

Ani po dosažení desetibrankové mety nepřišlo z istanbulské strany uspokojení. Naopak. Raiche zakončil mazácky svůj samostatný únik a chvíli po něm dovršel hattrick také Klein. Třináctou branku přidal pět minut před koncem Irons. V závěru ještě skóroval počtvrté v utkání Klein a polskou popravu dovršil Dockstader. Debakl 15:1 je zatím nejvyšším výsledkem na letošním memoriálu. 

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024