A: Pioneers – Istanbul Sultans 3:4 po s. nájezdech

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / A: Pioneers – Istanbul Sultans 3:4 po s. nájezdech

20.4.2016

K velkému překvapení došlo v předposledním utkání středečního programu. Kanadští obhájci titulu Pioneers podlehli po nájezdech Istanbulu Sultans poměrem 3:4.


Výsledky/statistiky

Vloni skončili Sultáni osmí. Letos si rovnou vyšlápli na loňského obhájce titulu. Pomohla jim v tom i úvodní branka ze šestnácté sekundy, kdy skóroval Corey Shires. Moc branek v prvním poločase nepadalo. Turecká obrana se zdála neprostupná a útočníci Pioneers se proti ní nemohli dlouho prosadit.

To se povedlo až v osmé minutě. Nathan Clare se odhodlal ke střele v ideální pozici pár metrů od brány. Zakončoval nad levou nohu brankáře tak, že pozdější hrdina napínavého zápasu neměl šanci. Istanbul ale nadále zlobil obranu favorita. Andrew Miller měl dokonce příležitost skórovat z trestného střílení, ale na Nathana Wilsona, který vystihl jeho úmysl, si nepřišel. Nakonec k přestávkové pauze odcházeli spokojenější přeci jen Sultáni. Dvaadvacet sekund před koncem se trefil Justin da Silva.

V druhé půli se Istanbul dobře bránil a nepouštěl Kanaďany do vážných šancí. Když už jejich obrana ale selhala, mohli se spolehnout na výkon Wilsona. To platilo až do pro ně hororové čtyřiadvacáté minuty. Kanaďané v ní nejdříve udeřili po rychlé souhře, kterou zakončil z pravé strany Cam Taylor.  A po čtyřiceti sekundách dostal do kýženého vedení zámořský celek Vojtěch Weiss.

Kdo si ovšem myslel, že to Sultány položí a Kanaďané dovedou duel do vítězného konce, ten se mýlil S ubíhajícím časem totiž sílil i tlak Istanbulu. A to přestože „Pionýři“ měli během druhé půle dvě tříminutové přesilovky, nic z nich nevytěžili. Dohromady dostali Sultáni jedenáct trestů, z toho tři vyšší, zatímco jejich soupeři jen šest minutových.  

Když už to vypadalo, že by Pionýři mohli udržet vedení, poté co přežili několik velkých šancí soupeře, dostal se k dorážce Shaw Duncan – 3:3. Ten se stal společně s Wilsonem jedním z hrdinů zápasu, když jeho zásah z nájezdů se stal vítězným. V nich došlo i k jedné kuriozní situaci, kdy se hráči Pioneers dožadovali branky. Ale balonek našel brankář Sultánů ve výstroji. Neobstály ani kanadské výzvy, aby se sudí podíval na obrazovku za branou. Na výhře Sultánů to každopádně nic nezměnilo. 

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024