B: Green Gaels – Turku Titans 7:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / B: Green Gaels – Turku Titans 7:2

20.4.2016

Kanadské Green Gaels se v nervózním střetnutí proti Titánům z Turku nenechalo zaskočit. I když se pro ně duel vyvíjel nepříznivě, zvládli brzy vyrovnat a následně i otočit. Diváci si ovšem přišli na své, když viděli i četné potyčky.


Výsledky/statistiky

Finští Titáni zaskočili legendární klub z Kanady aktivním nástupem. Dvojnásobný vítěz memoriálu inkasoval ve třetí minutě, kdy již Turku předtím několikrát nebezpečně zahrozilo, ale v rozhodujícím momentě je vždy podržel Neil Roberts v bráně. Na střelu Roberta Raittila byl ale krátký. Ten totiž z úctyhodné vzdálenosti schovaný za obranou vystřelil míček ideálně o zem a jeho střela se zastavila až v síti po jeho levé ruce.

Kanaďané chtěli okamžitě na nepříznivý stav odpovědět. Titán Lauri Uusitalo mezi tyčemi zářil a likvidoval šanci za šancí. Například Jonas Derks ho zkoušel přehodit, gólman se překvapit nenechal. Poté Josh Gilray se před ním objevil zcela nekrytý, jenomže na finskou „skálu“ ani on nevyzrál. To se podařilo až Goddardu Dylanovi.   

Nakonec překvapivé finské vedení netrvalo ani minutu. Dylanovi se povedlo to, co se jeho spoluhráčům nepovedlo, našel recept na Uusitalu. Mohutný tlak tak přinesl vyrovnání a uklidnění na lacrosky Green Gaels. Brankář outsidera ovšem pokračoval v dobrém výkonu. Dalším, kdo ho překonal, byl až Cory Hankewich v šesté minutě.

Na 3:1 zvýšil Mike Blocho o tři minuty později. To přineslo i zlom v duelu. Do této doby Finové pečlivě bránili a drželi hratelný výsledek.  Do poločasu Green Gaels přidali ještě dva zásahy, o které se postarali opět Hankewich a Gavin Prout.

Po krátké pauze a prohození stran se proměnilo dění na hřišti v obléhání jedné brány, z čehož pramenilo i navýšení skóre na 7:1. Finové se i za toho to stavu snažili o skórování, ale v jasné šanci se míček od země odrazil pod brankářem a následně nad břevno. Zvláště komické bylo Loystovo nesportovní chování, když se snažil odstavit asi o půlmetru vyššího útočníka od balonku. Neúspěšně, rozhodčí ho poslal na trestnou.

Klidné utkání se změnilo. Už nebylo tolik klidné. Následná přesilovka sice nic Finům nepřinesla. Ale při brejku Gaels došlo k bitce mezi Collinsem a Mattilou. Pěstní výměna nakonec skončila přibližně nerozhodně, ale nedá se říct, že by ani jeden z hráčů neutržil žádnou ránu. Potyček ve zbytku zápasu bylo ještě pár. Ale žádná z nich se už nezvrhla v něco „více“. Hráči obou týmů svou pozornost ovšem obrátili v dohrávání osobních soupeřů a to nahrálo Turku, které již do konce neinkasovalo.   

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024