C: Goldstar Tel Aviv – Bats Bratislava 6:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / C: Goldstar Tel Aviv – Bats Bratislava 6:5

20.4.2016

V „malešické“ skupině C porazili hráči Goldstar Tel Aviv po dramatickém průběhu tým ze Slovenska BATS Bratislava 6:5. Klíčem k úspěchu byl přitom úvod utkání, kdy si vítězný tým vytvořil tříbrankový náskok.


Výsledky/statistiky 

V Izraeli jde boxlakros rychle nahoru a s ním stoupá i kvalita zdejších celků. Goldstar není výjimkou, což potvrdil v duelu s Bratislavou. Pomohl mu i dobrý vstup do zápasu. Už po sedmi sekundách se prosadil Kyle Bergman. A když na něj za krátkou chvíli navázali i Bryan Hopper a Laforet Steve, vypadalo to, že je rozhodnuto. Telavivští potrestali především volnost, kterou jim hráči Bratislavy v úvodních minutách v pásmu před brankářem dopřávali.

Slovenský celek se ale s nepříznivým vývojem zápasu nesmířil a žádný debakl se nekonal. Dnešní hvězda BATS Filip Hříbal se krásně uvolnil, a stejně jako to v úvodu několikrá předvedli hráči Tel Avivu, pronikl středem až před Chrise Leoneho - 3:1. Další nepozornost v obraně Goldstar zakrátko nato zužitkoval Peter Patzko - 3:2. Slovenský tlak pokračoval. Příležitost k vyrovnání měli ve 14. minutě, když si zahráli dvojnásobnou přesilovku. Favorizovaní Izraelci se ovšem ubránili a ještě do poločasové pauzy zabrali a znovu vydobyli ztracený dvoubrankový náskok- 4:2.

Druhá část přinesla napínavý boxlakros v plné své kráse. Oba týmy se snažily udělat vše pro dobrý výsledek. Bratislava se nastěhovala před brankáře. Uspěla. Z tlaku se jí povedlo snížit zase na rozdíl jedné branky. Zasloužil se o to Denis Engliš dalekonosnou střelou skoro od půli hřiště. Brankář si vybral zrovna slabou chvíli a míček mu mezi rukou a tělem prošel až za brankovou čáru.

Bratislav nadále sahala po kýženém srovnání, ale ostřelování gólmana Leoneho k ničemu nevedlo. Útočníky BATS trápila nepřesná muška. Nedáš – dostaneš, říká známé rčení. A tak Goldstar trestalo. Aaron Tracy si naběhl na střed a z nebezpečné pozice prostřelil vše před sebou. Izraelci si ale větší vedení moc dlouho neužili, Jeck ve 25. minutě utekl obraně Goldstar a se zakončením si poradil na jedničku.

Bratislavští se tlačili do šancí, ale zase to byl Goldstar, kdo vstřelil branku. Bergman zamíchal neskutečným způsobem míčkem, vymíchal soupeřovy beky a z těsné blízkosti tvrdě zakončil. Gól z toho ještě nebyl. Ale u odraženého míčku byl jako první a podařilo se mu ho doťuknout do sítě-6:4. Bratislav ovšem bojovala až do konce. Naději na body vykřesal znovu Hříbal necelé dvě minuty do konce. „Běž sám,“ slyšel jen z lavičky. A tak běžel sám z vlastní poloviny až před Leoneho a ránou pod břevno snížil na nejtěsnější možný rozdíl.

V závěru si Goldstar osud utkání ohlídal. Když se BATS dostalo k útoku, bylo již pozdě. Dlouhé nahození od brány až k bráně skončilo v ochranné síti. To byl i konec nadějí pro slovenský výběr.

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024