D: Megamen – Chocolax 13:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / D: Megamen – Chocolax 13:2

20.4.2016

Velmi zkušený bostonský celek a trojnásobný vítěz radotínského memoriálu z let 2008, 2009 a 2012 Megamen ve skupině D porazil švýcarský Chocolax 13:2. Rozhodl drtivý úvod, když Američané se v úvodu ujali vysokého vedení 5:0 a soupeře již nepustili k tomu, aby vývoj utkání zdramatizovali.


Výsledky/statistiky

První minuty vyšly „Megamenům“ na výbornou. Po 49 sekundách mohli poprvé letět jejich ruce nahoru, když se střelecky prosadil Will Harrington. Bostonský výběr pokračoval v ofenzivě a nenechal Švýcary si v obraně odpočinout. Na 2:0 zvyšoval Embury Taylor a necelou minutu nato se střelou mezi betony uvedl i Dave Deriso. Střelecká exhibice neměla ovšem konce a po blafáku při úniku upravil na 4:0 Pete Sayia. Už na 5:0 dával v sedmé minutě Ben Todd.

V těchto chvílích se ale začal rozchytávat i Švýcar Alex Meier. Do přestávkové pauzy, dlouhých osm minut, na něj Boston nenašel účinnou zbraň. I díky němu se hrozivě narůstající skóre zastavilo. Chocolax se nesmířilo jen s obranou a vyrazilo na zteč. „Megameni“ byli v obraně důrazní a nepolevovali, a tak švýcarská snaha byla zatím marná. Zatím.

Na začátku půle se totiž i oni dočkali. Heri Lukas se prosmýkl mezi obránci týmu Megamen a neomylně zasunul. Švýcaři si tak cíl pro toto utkání pravděpodobně splnili, protože od tohoto okamžiku byl na hrací ploše jediný tým. A to ten americký. Meiera pro druhou část nahradil Potter a v brankovišti nebyl zdaleka tak úspěšný. Pětibrankový náskok Američanům vrátil vzápětí Todd po vyvedené kombinaci, po níž se ocitl sám před brankářem, naznačil střelu a tu následně okolo gólmana i umístil.

Pak padaly branky jedna za druhou. Garret Naimie zvýšil střelou do šibenice na 7:1. Poté se prosadili i Taylor Embury, Will Muphy, na 10:1 zvyšoval již zase Benn. Dále se trefili George Castle, Lou Cerino a Räber Nikkolai. Chocolax ještě zmírnil výsledek na 12:2. Poslední slovo ale měl zase tým Megamen. Na konečných 13:2 dal střelec prvního gólu Harrington a symoblicky uzavřel tenhle jednoznačný duel. 

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024