E: Bundeswehr Lacrosse – Nova Scotia Privateers 3:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / E: Bundeswehr Lacrosse – Nova Scotia Privateers 3:4

21.4.2016

O své první vítězství na letošním ročníku si to rozdali Bundeswehr Lacrosse s Nova Scotia Privateers. Oba celky totiž v úvodních středečních utkáních poznali stejného přemožitele – Glasgow Clydesiders. Po dramatickém zápasu plném zvratů si nakonec první tři body do tabulky si připsali Privateers, kteří vyhráli 4:3


Výsledek/Statistiky

Zpočátku utkání toho nebezpečného před brankami diváci moc vidět nemohli. Ve třetí minutě ale Privateers založili rychlou akci a hned z toho byl gól.  Williams na středu hřiště sebral odražený míček, ihned ho poslal na Belangera a ten se sám proti brankáři nemýlil.

Bundeswehr měli záhy šanci srovnat v přesilové hře. Kanadskou branku zasypali množstvím střel, gólman Cote však několika vynikajícími zákroky svůj tým podržel. O vyrovnání Němci usilovali i nadále o minutu před pauzou měl obrovskou možnost na srovnání Lehna, který se zmocnil odraženého míčku a pelášil sám na branku. Jeho střelu k levé tyči ale gólman Cote famózně vyrazil do bezpečí. Do přestávky tak šli Privateers za těsného vedení 1:0.

Dvě minuty po změně stran už se německý tým dočkal. A znovu u toho byl Lehna, ten se ve středu hřiště pěkně vyhnul obránci, od půlky běžel sám na gólmana a střelou o zem srovnal skóre na 1:1. Dvě minuty poté navíc Bundeswehr hráli přesilovku. Pivateers nedokázali vyhodit do bezpečí, nejrychleji se zorientoval Heerdt, bleskově propálil gólmana a otočil skóre ve prospěch německého mužstva.

S tímto stavem se Kanaďané ale smířit nechtěli. Zatlačili německé hráče před jejich branku, po kombinaci se míček dostal k MacDonaldovi a ten střelou od čáry trefil přesně levý horní růžek. A přesně za minutu už Privateers opět přehoupli skóre na svou stranu. McIlhone dostal přihrávku za obranu od Dunbara, šel sám na bránu, zvolil efektivní zakončení zadovkou a gólman se vůbec nechytal – 2:3.

Jenže drama pokračovalo. Dvě minuty před koncem se po tlaku Bundeswehr napřáhl z dálky Wunderlich a jeho skrytá střela zaplula přesně ke vzdálenější tyči. Z radování se však Němci radovali pouhých 40 vteřin. Ihned po inkasování se Privateers vrhli před soupeřovu branku, Dunbar vypálil tvrdě a jeho nechytatelný pokus zastavila až síť. Zbylá minuta už byla příliš málo na to, aby Bundeswehr dokázali ještě do výsledku promluvit, Privateers tak zvítězili 4:3.   

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024