EF2: Pioneers – Turku Titans 3:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / EF2: Pioneers – Turku Titans 3:4

21.4.2016

Úřadující šampioni Pioneers loňský triumf na Memoriálu Aleše Hřebeského neobhájí. Cesta kanadského týmu skončila už v osmifinále, kde se o velkou senzaci postarali Turku Titans. Ti naopak po výhře 4:3 slaví historický postup do čtvrtfinále.


Výsledek/Statistiky

Že by se v osmifinále mohlo zrodit velké překvapení, nasvědčovala už čtvrtá minuta utkání. Aaletonen z rohu hřiště našel ve středu Raittilu, ten ihned vypálil a poslal Titans do vedení. Pioneers byli hodně blízko gólu o tři minuty později, kdy Taylor nastřelil břevno. Ani branková konstrukce už však Turku nezachránila pět minut před přestávkou To si to od čáry namířil přímo k brance Clare, prodral se mezi dvojicí obránců a v bezprostřední blízkosti našel skulinku v brankářově výstroji.

O dvě minuty později už Kanaďané vedli. Obrat dokonal Taylor, který bleskově využil přesilovku. A do přestávky mohli jít Pioneers nakonec s ještě větším rozdílem, kanadský útočník už mířil do odkryté sítě, jenže gólman Uusitalo vytáhl bravurní zákrok. Toho Pioneers záhy hodně litovali, protože deset vteřin před pauzou vystřelil na druhé straně Aaltonen a vyrovnal na 2:2.

Neuplynulo ani deset vteřin po návratu na hřiště a Pioneers šli opět do vedení. Clare se protáhl podél pravého mantinelu a střelou na zadní tyč nedal brankáři šanci. O dvě minuty poté už bylo zase vyrovnáno. Finové šli do rychlého protiútoku, vytvořili si přečíslení tři na jednoho a po dvou rychlých přihrávkách a bleskovém zakončení neměl brankář Wilson nárok. Rychlé brejky byly silnou zbraní Titans, kanadské obraně utekli několikrát, Pioneers však vynikajícími zákroky podržel Wilson. Kanadský tým zase mohl těžit z přesilovky, také na druhé straně ale spolehlivě chytal brankář Uusitalo.

Pioneers se z množství rychlých protiútoků nepoučili. Dvě minuty před závěrečnou sirénou opět nechali v obraně okénko, … uháněl od poloviny hřiště sám na branku, tentokrát už se nemýlil a poslal Turku do vedení. Pioneers se poté vrhli do závěrečného tlaku, poslední minutu dokonce nápor umocnila přesilová hra. Jenže finský gólman chytal skvěle a další gól už nepovolil. Pioneers tak svou cestu za obhajobou překvapivě skončili už v osmifinále.    

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024