EF5: Megamen - Deutschland Adler 6:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / EF5: Megamen - Deutschland Adler 6:4

21.4.2016

Další osmifinále překvapení nepřineslo, byť souboj mezi americkým týmem Megamen a německým Deutschland Adler byl po první části vyrovnaný. V té druhé však prokázali Američané své zkušenosti a svému sokovi utekli až na rozdíl tří branek. Ani závěrečný tlak Němců nepomohl alespoň k vyrovnání a zdramatizování postupu jednomu z největších favoritů tohoto memoriálu.


Zápis/statistiky

Úvod utkání nabídl vzájemné oťukávání. Kdo čekal mohutný tlak Megamemů, ten se hluboce mýlil. Také němečtí hráči si vytvořili několik šancí, které ale nedokázali využít. První branka tam padla až v 9. minutě. Při přesilové hře přesně střílel Potter, který poslal Megameny do vedení. Možná slabší koncentrace favorita vedla k tomu, že vzápětí bylo vyrovnáno. Po průnku od levého hrazení se přesně mezi nohy amewrického brankáře prosadil Niepel. O chvilku později Američany dokonale zchladil McKegney, který se uvolnil ve středu hřiště a trefil se přesně pod břevno.

Jediná chybička však stačila k tomu, aby Megamen vyrovnal. Maciaszeck se dostal do samostatného úniku a počínal si náramně. Němci se ale díky Beckovi bleskově vrátili do vedení. Hráč našich západních sousedů z protiútoku trefil přesně k protější tyčce. Pět vteřin před pauzou však Megameni opět vyrovnali.

Druhou půli však Američané naprosto ovládli. V 19. minutě poslal Megameny do vedení Porter, který předvedl individuální průnik a přesně zakončil. O chvíli později přidal svoji druhou branku Maciaszceck a netrvalo dlouho a na tříbrankový rozdíl upravil Harrington. Jakoby ale závěr zápasu Američané podcenili. Kvůli své nedisciplinovanosti několik putovali na trestnou lavici a jednu z přesilovek využil Merjasch. Koncovku sice zdramatizoval, leč nadšeně bojující Němci si dovedenostní soutěž nevynutili.

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024