EF6: Glasgow Clydesiders – LCC Custodes 2:10

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / EF6: Glasgow Clydesiders – LCC Custodes 2:10

21.4.2016

Ani letos nebudou radotínští Custodes chybět ve čtvrtfinále Memoriálu Aleše Hřebeského. Domácí tým si poradil s Glasgow Clydesiders a po suverénní výhře 10:2 si zajistil vstupenku mezi osm nejlepších.


Výsledek/Statistiky

S lepší vizitkou vstupovali do osmifinále Clydesiders, kteří vyhráli obě předchozí utkání a jednoznačně tak vyhráli základní skupinu E. To Custodes svůj úvodní duel ve středu prohráli, když nestačili na Team Alberta, a první výhru si tak museli počkat až do čtvrtečního zápasu s Riggers.

Hned v úvodu utkání měli Custodes výhodu přesilové hry, ani přes velice nebezpečnou střelu Košťála jí však využít nedokázali. Pak hráli přesilovku také Clydesiders. Ani Skotové ji však nedokázali využít a navíc ještě inkasovali. Poupě našel na levé straně Peška, ten se prodral přes obránce k brance a zamířil ke vzdálenější tyči.

Další přesilová hra už ale Clydesiders vyšla. Vellner přešel přes dva obránce a střelou o zem srovnal na 1:1. Jenže už po několika vteřinách Pešek mazaně oloupil vyhazujícího gólmana o míček a pohodlně zasunul do prázdné branky. Poté už hřiště patřilo pouze domácím. Nejprve přesilovku 5 na 3 z velkého úhlu využil Skála a tentýž hráč navíc pět minut před přestávkou zvýšil i na 4:1. Konečnou podobu prvního poločasu určil na konci třinácté minuty Loskot, který byl na konci parádní přesilovkové kombinace, bez přípravy zakončil a zvýšil na 5:1.

Stejně úspěšně jako ukončili první část, zahájili Custodes i tu druhou. Hned půl minuty po změně stran se parádní skočkou předvedl Loskot. Jeho efektní i efektivní zakončení znamenalo další gól ve skotské brance. V polovině osmnácté minuty Radotínští využili další přesilovku, když Poupě našel před brankou Košťála a ten, ač tísněný obránci, dokázal zamířit přesně. Už na rozdíl sedmi gólů navíc půl minuty po něm po rychlé kombinaci zvýšil Skála.

Pak se o slovo ještě jednou přihlásila ofenziva Clydesiders. Witmer se zmocnil odraženého míčku, cestou k brance se zbavil dotírajícího obránce, prostřelil gólmana Mareše a korigoval na 2:8. Skotská radost však měla pouze chvilkovou intenzitu. Ve 25. minutě totiž Hodaň našel perfektní přihrávkou přes celé hřiště Loskota a ten si s jistotou došel pro hattrick. Konečný výsledek zaokrouhlil Pešek, který sedmnáct vteřin před koncem rovněž dokonal hattrick a upravil na 10:2.          

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024