EF8: Team Alberta – Bats Bratislava 6:2

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / EF8: Team Alberta – Bats Bratislava 6:2

21.4.2016

Poslední lístek mezi nejlepších osm týmů turnaje urval Team Alberta. Kanadský nováček na Memoriálu Aleše Hřebeského si v osmifinále poradil s bratislavskými Bats hladce 6:2.


Výsledek/Statistiky

Neuplynula ještě ani minuta hry a slovenská obrana zapomněla na Bourreta, který šel sám na branku a poslal Albertu do vedení. Pak se diváci na další gól hodně načekali. Více ze hry měla Alberta, šance se však rodily na obou stranách hřiště. Jenže brankáři měli zamčeno.

Hodně blízko gólu byli Bats dvě minuty před pauzou, kdy měli výhodu přesilové hry. Přestože na kanadskou branku vyslali několik nebezpečných střel, početní výhodu využít nedokázali. A naopak v poslední minutě první části ještě dvakrát inkasovali. Druhý gól Bourreta a přesná trefa Hansena znamenaly přestávkové vedení Alberty 3:0.

A pět minut po přestávce se Bourret završil hattrick. Takřka ihned totiž potrestal vyloučení slovenského týmu a zvyšoval už na rozdíl čtyř gólů. V 21. minutě se už ale dočkali také Bats, a rovněž to bylo při přesilové hře. Z dálky vypálil Jeck a jeho projektil viděla většina diváků až v síti – 1:4. A série gólů z přesilovek pokračovala, tentokrát zase na druhé straně, kde kanadskému týmu vrátil třígólové vedení Wilhelm.

Čtyři minuty před koncem radotínské tribuny tleskaly Burretovi. Nejmenší hráč na hřišti se statečně pustil do několikanásobné přesily, prošel mezi čtyřmi obránci a parádní individuální akci zakončil přesnou střelou do pravého horního růžku branky. Konečné a alespoň dílčí slovo měli Bats. Dvě minuty před koncem se u mantinelu pěkně vyhnul obránci Hříbal, postupoval sám na branku a alespoň symbolicky upravil skóre na 2:6. 

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024