F: SK Lacrosse Jižní Město – London Knights 4:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / F: SK Lacrosse Jižní Město – London Knights 4:3

21.4.2016

Jižní Město potvrdilo roli favorita skupiny F a do vyřazovacích bojů postupuje z prvního místa. Český tým vyhrál i svůj druhý závod na letošním ročníku, když porazil London Knights 4:3.


Výsledek/Statistiky

Ve středu si Jižní Město vcelku snadno poradilo s Deutschland Adler, které rozstřílelo v poměru 8:3. A z vítězství se radovalo také ve svém prvním čtvrtečním utkání. I když tentokrát to proti londýnským Rytířům nemělo vůbec jednoduché.    

První nebezpečnou střelu utkání vyslali Angličané, gólman Bartuška však míček dokázal betonem vykopnout mimo tři tyče. Ještě první minutu se skóre opravdu měnilo, bylo to ovšem na druhé straně. Kadeřábek po nahrávce Plecháčka přesnou střelou poslal Pražany do vedení. To navíc na konci třetí minuty zvýšil Lavalle, který si od mantinelu seběhl na střed a tvrdou střelou propálil vše před ním včetně brankáře – 2:0.

Poté= měli Knights výhodu přesilovky, tu se jim přes několik šancí nepodařilo proměnit. A neuspěla ani povedená střela Holmese ze šesté minuty, kterou zastavila tyč. Pět minut před přestávkou naopak Jižní Město svůj náskok navýšilo. Plecháček našel na levé straně volného Schaffnera, ten ihned vypálil a trefil se přesně do protipohybu gólmana. Ten samý hráč navíc ještě pět vteřin před pauzou zajistil Jižnímu Městu pohodlný čtyřbrankový náskok.

Zdánlivě klidné vedení, vedení ale v druhém poločase nabralo dramatické obrátky. Nejprve ve 23. minutě přízemní střelou z dálky využil přesilovou hru londýnského týmu Holmes. O minutu později se náskok Jižního Města ještě ztenčil. Zase u toho byl Holmes, jenž se u pravého mantinelu protáhl kolem obránce, dostal se až před branku a tam z blízkosti prostřelil gólmana Bartušku.

A pro český tým bylo ještě hůř. Suverénně nejaktivnější muž Rytířů Holmes si totiž minutu před koncem došel pro hattrick. Nejtěsnější náskok Jižní Město ale dokázalo uhájit a díky náskoku z prvního poločasu bralo výhru 4:3.

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024