G: Custodes – Team Alberta 3:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / G: Custodes – Team Alberta 3:4

20.4.2016

Domácí hráči LCC Custodes vstoupili do turnaje prohrou 3:4 s kanadským Teamem Alberta. Během zápasu se ani jednou neujali vedení. Na brzký gól soupeře sice ještě dokázali najít odpověď, ale po zbytek duelu tahali za kratší konec. V závěru měli několik přesilových her, ale vyrovnání se nedočkali.


Výsledky/statistiky

Domácí Custodes nezačali utkání proti Teamu Alberta zrovna přesvědčivě. Toho Kanaďané stoprocentně využili, když po pár sekundách šli do vedení. O to se postaral Erik Hansen po přihrávce Turnera. Diváci poté čekali na další branku dlouhých jedenáct minut. Pěkné souhry se střídaly na obou stranách, ale brankáři se činili.

Ve čtvrté minutě se vyšvihl proti domácímu útoku McMillan, který levačkou vystihl záměr útočníka a vyrazil jeho zakončení ze vzdálenosti pár centimetrů. O dvě minuty později se vyznamenal zase na druhé straně Mareš. Na hřišti vládla taktika, a pokud se někdo objevil v šanci, na gól to nestačilo.

Až v osmé minutě to hledištěm zašumělo. Odražená střela od zadního mantinelu se odkutálela za obranu a kanonýr Turner se řítil sám na Mareše. Ale i za cenu nepovoleného střídání a výborného brankářova zákroku byl zastaven. Následovala jediná kanadská přesilovka napínavého duelu. Ale Kanaďané ji neproměnili. S blížící se pauzou se začalo na umělém povrchu jiskřit a i Radotín dostal po faulu na Loskota možnost přesilovky. Jejich pokus skončil podobně jako ten kanadský.

Nakonec se hráči LCC přece jen dočkali. Ve třinácté minutě našel Pešek geniálně ze středu hřiště Loskota číhajícího na pravém křídle a ten se nemýlil. Vyrovnání Radotín povzbudilo. Jejich nadšení nevydrželo dlouho, Alberta totiž strhla znovu vedení na svou stranu. V devatenácté minutě uvolnil Turner Grega Bourreta, přičemž jeho zakončení se proti Marešovi osvědčilo – 1:2.

A o chvíli později bylo pro domácím hráčům ještě hůře. Přesně po šedesáti sekundách zvýšil Hansen. Před bránou u pravé tyče ho našel opět Turner. Dvoubrankový náskok Radotín nepoložil. Po faulu na Peška měl postižený hráč šanci na snížení z trestného nájezdu. Příležitost využil, když příliš moc nenaznačoval a gólmana překonal přesnou střelou nad jeho pravým ramenem.

Team Alberta zásluhou Bouretta kontrovala dvě minuty poté, co využila okének v obraně LCC. To se tlačilo za vyrovnáním, ale to také znamenalo menší ostražitost ve hře vzadu. Vawter s Bourettem to sehráli přesně a Kanaďané zase odskočili na dvě branky. Jiskřičku naděje vykřesal pár minut do konce snížením z dorážky Skála. V závěrečných 55 sekundách měl Radotín ještě jednoho muže v poli navíc, protože sudí poslali Morrisona na minutu ven. Ale ani v početní výhodě stav již nedorovnali.        

 

   

  

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024