LQF1: Istanbul Sultans – Glasgow Clydesiders 10:5

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / LQF1: Istanbul Sultans – Glasgow Clydesiders 10:5

22.4.2016

Jako první ve čtvrtek ráno vběhli do radotínské arény hráči Sultans a Clydesiders. V souboji dvou poražených celků z osmifinále byl úspěšnější tým z Istanbulu, který si se Skoty poradil 10:5.


Výsledek/Statistiky

Oba týmy si ve čtvrtfinále vylámaly zuby na českých mužstvech. Ve středu odpoledne nestačili Clydesiders na domácí Custodes, Sultans zase v osmifinále šokovala Malešice. Místo postupu mezi nejlepší osmičku turnaje tak narazili na sebe.

O vyrovnanosti obou soupeřů svědčil vývoj samotného zápasu, tedy alespoň jeho první části. Úvodní gól padl po dvou minutách hry, když z individuální akce poslal Sultans do vedení Shires. O necelé dvě minuty poté se navíc přes dva obránce prodral Shaw a zvyšoval už na 2:0. Pak se ke slovu poprvé dostali také Clydesiders, když snížil Vellner, jenže turecký tým okamžitě dokázal reagovat z lakrosky Ironse.

Pět minut před pauzou se skotský tým nadechl k velkému obratu.  Třemi góly během tří minut zvrátili vývoj utkání Werik, Copland-Blair a Foran. Do přestávky se však šlo přeci jen za vyrovnaného stavu. Ve 14. minutě našel brankář Hill krásnou přihrávkou přes celé hřiště Kleina a připsal si bod za asistenci – 4:4.

Ač byla první půle naprosto vyrovnaná nejen co se skóre týče, druhá část už by se nesla v naprosto jednoznačném tureckém rytmu. Sultáni hned po půl minutě měl Da Silva dostatek času, aby si rozhýbal gólmana a pohodlně zasunul za jeho záda. Poté přečkali přesilovku a záhy povyrovnání sil na hřišti zvýšili. Shires se protáhl po pravé straně a střelou k bližší tyči překonal gólmana. To samé se navíc o několik sekund podařilo i Milleorvi a turecký tým odskočil už na rozdíl tří gólů.

Obrana Clydesiders už pak působila hodně rezignovaným dojmem. Turecká ofenziva si před brankou soupeře dělala takřka co chtěla a postupně náskok ještě navyšovala. Pět minut před koncem zpoza branky Shaw krásně našel u pravé tyče číhajícího Kleina a ten neměl problém zamířit do okryté části branky. A když se ještě dvakrát během jedné minuty trefil Shires, vedli Sultans už 10:4.

Clydesiders dvanáct vteřin před koncem už jen kosmeticky upravili skóre, když střelou z dálky využil přesilovku Williams. To už však nic neměnilo na tom, že Sultans dokráčeli k výraznému vítězství 10:5. 

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024