QF1: TJ Malešice – LCC Custodes 2:7

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / QF1: TJ Malešice – LCC Custodes 2:7

22.4.2016

Hned první čtvrtfinále svedlo proti sobě dva české týmy. Divácky atraktivní a velmi pohledné utkání vyhráli Custodes, kteří porazili Malešice 7:2. Radotínští jsou tak prvním semifinalistou letošního ročníku.


Výsledek/Statistiky

Custodes si vstupenku mezi osm nejlepších zajistili jednoznačným vítězstvím nad Glasgow Clydesiders 10:2, Malešice se zase postaraly o největší osmifinálovou senzaci, když vyřadily Istanbul Sultans.

Malešice vstoupily do čtvrtfinálového utkání aktivněji a už po patnácti vteřinách se ujaly vedení. Tolar si navedl míček do středu, překvapivě vypálil a trefil se přesně do pravého dolního růžku radotínské branky. Na konci druhé minuty už ale bylo vyrovnáno. To z pravé strany napřáhl Pešek a vymetl šibenici - 1:1.

Pak měli Custodes k dispozici dvě přesilovky v řadě. Tu první sice ještě nevyužili, ale na konci té druhé už šli do vedení. Po parádní kombinaci našel Skála na středu Peška, ten se prosmýkl kolem dvojice obránců, pohrál si s gólmanem a podruhé se zapsal do střeleckých statistik.

Pak měly početní výhodu také Malešice, jenže ty jí proměnit nedokázaly a zanedlouho pykaly. Z následné akce totiž Procházka vysunul na pravé straně Košťála, ten se zbavil obránce, tvrdě vypálil na zadní tyč a zvýšil na 3:1. Oba gólmani se museli hodně činit, do přestávky už za svá záda však žádný míček nepustili, a tak šel Radotín do pauzy s dvougólovým náskokem.

Stejně jako na začátku zápasu měly Malešice lepší start také do druhé půle. Půl minuty po změně stran přidal na dramatičnosti utkání Tolar, jenž prošel kolem levého mantinelu až před branku a prostřelil gólmana Mareše. Custodes odpověděli o tři minuty později bleskovou kombinací po ose Fait – Poupě – Pešek.  Poslední jmenovaný akrobaticky zakončil a dokonal hattrick – 4:2.

Malešice se snažily kontrovat, pomoct jim k tomu mohla i přesilová hra. Jenže žlutomodří početní výhodu opět proměnit nedokázaly. A znovu za to byly krutě potrestány. Z brejku postupoval Košťál sám na brankáře Pelikána a s klidem proměnil.

O dvě minuty později vyšel Custodes další protiútok, tentokrát ho táhl Pešek. Radotínský ostrostřelec se v těchto situacích nemýlí, nezklamal ani tentokrát a s klidem si došel pro svůj čtvrtý gól v utkání. Minutu před koncem musel gólman Pelikán svým spoluhráčům hodně vyčinit. Nechali ho totiž na holičkách, když utekl Hodaň a ten měl spoustu času malešického brankáře roztančit a pohodlně zvýšit na konečných 7:2. Žádný další gól už nepadl a Custodes se tak můžou těšit na souboj o finále.   

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024