QF4: Megamen – Turku Titans 3:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / QF4: Megamen – Turku Titans 3:4

22.4.2016

Obrovské překvapení se zrodilo v dalším čtvrtfinálovém zápase. Favorizovaní Megameni z Bostonu nestačili na nadšeně bojující finské Turku. Tým ze severu Evropy se v tomto utkání mohl opřít o excelentního střelce Aaltonen i velmi jistého brankáře Uusistala. Finové ve svém historickém semifinále vyzvou kanadskou Albertu.


Outsider z Finska se pustil do svého silnějšího soka bez bázně. Několik šancí na začátku utkání ale nevyužil. Udeřilo až v 7. minutě, kdy nejlepší hráč Turku Aaltonen vyslal pumelici směrem na brankáře Megamenu, jemuž propadl míček přes ruku do branky. O tři minuty později vystřelil z pravé strany Benn a Uusitalo registroval míček až v síti za svými zády.

Finové, podporováni publikem, však ze své aktivity rozhodně nepolevili. Naopak. Ve dvojnásobné přesilové hře přetavil náramnou souhru v branku Jokela. V další početní výhodě dokonce Aaltonen svoji pověstnou střelou donutil gólmana Megamenu k těžkému zákroku, ten pouze vyrazil balonek, který se dostal k Hyytiainenovi, jenž zvýšil již na dvoubrankový rozdíl.

Kdo čekal, že se ve druhé části karta obrátí, hluboce se mýlil. Již po dvaatřiceti vteřinách se prezentoval další tvrdou střelou Aaltonen a Evans lovil míček ze své sítě počtvrté. Američany vrátil do hry ve 25. minutě Murphy, který dorazil střelu, jenž před tím Uusitalo vytěsnil před sebe. V hektickém závěru dokázali Megameni pouze snížit, když se trefil Potter. Vyrovnat už ale Bostonští nestačili.

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024