W1: Istanbul Sultans – Vienna Monarchs 5:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2016 / W1: Istanbul Sultans – Vienna Monarchs 5:6

22.4.2016

Přesně od jedné hodiny byl na programu souboj dvou mužstev, která své první páteční zápasy vyhrála shodně 10:5. V dramatické a vyrovnané bitvě mezi Istanbul Sultans a Vienna Monarchs byli nakonec šťastnější Rakušané, kteří vyhráli 6:5. Díky tomuto triumfu si Monarchs v sobotu zahrají o celkové deváté místo, Sultans budou bojovat o jedenáctou příčku.


Výsledek/Statistiky

Diváci na první gól čekali pouze necelou minutu. Monarchs vystřelili z dálky, brankář Miller tvrdý pokus nedokázal udržet a dotírající Oulehla pohotově dorazil do branky. Český útočník ve službách Vídně o sobě dal hodně výrazně vědět záhy ještě jednou, když po přihrávce Seidlera zvýšil už na 2:0.

Poté zatlačili Sultáni soupeře na jeho půlku a hnali se za vyrovnáním. To se jim povedlo v šesté minutě, po táhlé kombinaci se dostal míček Shiresovi, jenž propálil skrumáž před sebou i gólmana. V osmé minutě hrál Istanbul přesilovku 5 na 3, kterou dokázal takřka okamžitě využít. Klein před brankou nezvolil zakončení, ale překvapivě zadovkou přihrál ještě Shiresovi a ten dělovkou srovnal skóre zápasu.  

Sultans dohrávali ještě jednoduchou přesilovku, další gól už se jim ale vstřelit nepodařilo a navíc při vlastní výhodě inkasovali. Turecká defenziva totiž zapomněla na Skokana, který se sám proti gólmanovi nemýlil a znovu vrátil vedení na stranu Monarchs. Další přesilovku už Istanbul dokázal využít, jenže z vyrovnání se neradoval ani minutu a Winkler na druhé straně zařídil vídeňskému týmu přestávkové vedení 4:3.

Po změně stran navýšil vedení Monarchs Hauer, který po levé straně přešel přes obránce a akrobatickou skočkou nedal brankáři šanci. Tým z Rakouska si pak dvougólový náskok pečlivě a poměrně dlouho hájil.

Jenže pak přišla 24. minuta a bleskurychlé vyrovnání. Nejprve si třetím gólem došel pro hattrick Shires a 40 vteřin po něm dala vídeňská obrana příliš prostoru a času Millerovi, který si mohl v klidu promyslet zakončení a srovnal na 5:5.

Dvě minuty před koncem dali Turci zbytečným vyloučením Monarchs výhodu přesilovky. V ní středem hřiště prošel Skokan a tvrdou nekompromisní ranou opět uzmul vedení pro svůj tým. V závěru měli Sultans drtivý tlak, při kterém si vytvořili hned několik stoprocentních šancí na srovnání. Jenže Kunert vytáhl řadu fantastických zákroků a spoluhráči mu mohli děkovat, protože díky němu udrželi těsné vedení a vyhráli 6:5. 

Sekce: 2016   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024