(1) E: Green Gaels – Adler Lacrosse 10:0

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (1) E: Green Gaels – Adler Lacrosse 10:0

26.4.2017

24. ročník Memoriálu Aleše Hřebeského odstartoval středeční duel mezi kanadskými Green Gaels a německými Adler Lacrosse. Na úvod prestižního turnaje nebyla nouze o góly, pěkné akce, tvrdé zákroky ani řadu šarvátek. První body do tabulky základní skupiny si připsali Gaels, kteří vyhráli vysoko 10:0.


Výsledek/statistiky

Už po pětadvaceti vteřinách hry otevřel skóre zápasu Lovestead, který dostal pěknou přihrávku od Prouda a sám před brankou poslal Gaels do vedení. O dvě minuty později napřáhl z dálky Kane, jeho polovysoká střela skončila na hrudi gólmana Janzena, jenže z ní míček propadl výstrojí až za brankovou čáru – 2:0.

Poté se osmělili také hráči Adler. Soupeře dokázali na chvíli zatlačit, velkou šanci měl po pěkném průniku kanadský legionář v německém týmu Plunkett, jeho střelu v pádu však pohotově gólman Roberts  lapil. Po tlaku si Adlers vykoledovali i přesilovou hru, ani z ní však gól vstřelit nedokázali a naopak potřetí inkasovali. To když od vlastní branky utekl Bergsma a samostatný nájezd s přehledem proměnil.

Po deseti minutách hry už to bylo o pět gólů. Nejprve na konci osmé minuty dostal Prout na levou stranu přesnou přihrávku od Bergsmy a křižnou přízemní střelou překonal brankáře. Hned minutu poté se podél pravého mantinelu protáhl Wittig, prošel před bránu a střelou přes rameno nachytal Janzena.

Do poločasové přestávky pak Kanaďané definitivně rozhodli o tom, kdo si připíše první body do základní skupiny. Během jedné minuty se prosadili Sloan s Murphym a tečku za první částí napsal Prout, jenž si připsal druhou trefu v utkání.

Také do druhého poločasu vstoupili aktivněji Gaels. Po minutě hry se sám před bránou zjevil Wittig a přesnou střelou otevřel skóre druhé patnáctiminutovky. Pět minut před koncem se prosmýkl po levé straně Prout, došel až před branku a zakulatil skóre na 10:0.

Prout tím nezavršil pouze svůj hatrrick, ale také celkový gólový účet zápasu. Zbytek utkání se nesl v hodně vyhecovaném duchu, kromě šancí na obou stranách bylo vidět i velké množství potyček. O tu největší se postaral nejviditelnější muž zápasu Prout, jenž loktem ostře atakoval Pohlmanna, což odstartovalo hned několik šarvátek. Nervózní poslední minuty zápasu však už nic nezměnily a vysokém vítězství Gaels 10:0.

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024