(14) A: Nova Scotia Privateers – TJ Malešice 5:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (14) A: Nova Scotia Privateers – TJ Malešice 5:6

26.4.2017

Souboj Malešic a Privateers přinesl nevídané drama. Kanadská Nova Scotia kráčela k vítězství, jenomže Pražané v závěru dotáhli dvoubrankový rozdíl a pár sekund před koncem rozhodli ve svůj prospěch.


Výsledky/statistiky

Malešice začaly pěkně zostra. Už ve druhé minutě šly do vedení. Adama Střechu stojícího před brankovištěm vybídl krásným pasem ke skórování Jan Adamiec. Útočník TJ nabídku přijal, přestože byl velmi tísněný. I přes odpor obránce ale vystřelil. A možná i překvapil brankáře Privateers Hannigana, který asi na jeho zakončení mohl lépe zareagovat - 1-0. Kanadský brankář si to vynahradil o chvíli později, kdy jeden z kontrů Malešic z levé strany s přehledem vychytal. Radost Pražanům ale nevydržela dlouho.

Drew MacDonald v páté minutě vyrovnal po individuální akci, když si naběhl za obranu a neomylně prostřelil Aleše Klokana. 

Přestřelka v prvním poločase pokračovala. Znovu letěl míček po ose Adamiec - Střecha. Adamiec z pravé strany přehodil úplně na druhou a pohotové zakončení Střechy si našlo cestu do sítě. Nicméně i tentokrát Kanaďané dokázali ztrátu takřka vzápětí zlikvidovat. Až příliš času dostal u útočné čáry Penny Breton. Zkusil tedy vystřelit. Klokan měl pravděpodobně zakrytý výhled, nebo si vybral slabou chvíli. Nicméně betony nesklapl včas. Privateers šli dokonce do vedení, rozhodčí ovšem branku do šatny neuznal.

Přestřelka pokračovala

Klokan předvedl hned po pauze neskutečný zákrok, když dokázal eliminovat jednoho z kanadských útočníků v samostatném úniku. A činil se i při dalších složitých situacích. Například při jednom z četných brejků, který zakončoval Clifford. Kouzlo Klokana odčaroval až Quigley, který ho překonal přízemní střelou na levou ruku. 

V 21. minutě  Breton Penny předvedl krásnou akci po levé straně, když se vyvlékl malešické obraně, a i když byl důsledně osekáván, těsně před brankářem ještě přihrál Titchmarshovi. Kanadská devadesátka pobídku neodmítla a o přesouvajícího se Klokana dopravila míček za brankovou čáru. 

Malešice se pokusily utkání ještě zdramatizovat. A povedlo se. Pět minut před závěrečnou sirénou skóroval také Kopfstein, jemuž připravil pozici nápaditým pasem dvorní nahrávač Adamiec. Na to znovu odpověděl MacDonald, jemuž netrvalo dlouho navýšit skóre rozdíl dvou branek. Ale ani to TJ nezastavilo. Závěr byl velmi bohatý na góly. Konkrétně 28. minuta.

Vyrovnání zařídili po pěkných akcích Filip Hříbal s Ondřejem Podroužkem, kterému přihrával Jindřich Plecitý. Malešice mohly ještě v závěru rozhodnout, když hrály přesilovku. Tu sicae nevyužily, ale z pokračujícího tlaku znovu udeřil Podroužek. A opět to bylo po asistenci Plecitého. Střelecký pokus kanadský brankář propustil pod sebou. Too určilo, že malešičtí vybojovali cenné vítězství 6:5. 

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024