(16) B: Nationals – Glasgow Clydesiders 6:7 SN

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (16) B: Nationals – Glasgow Clydesiders 6:7 SN

27.4.2017

Obrovské zvraty ve skóre nabídl první čtvrteční zápas. Slovenští Nationals v něm vedli již o dva góly, skotskému Glasgow se však podařilo vyrovnat. Slovenští hráči si však své vedení vzali zpět, soupeř však vždy dokázal vyrovnat. A i když v zápase nikdy nevedl, dokázal vybojovat cenný bod za remízu 6:6. O druhém, nesmírně důležitém, musely rozhodnout až samostatné nájezdy. I ty byly dlouho velmi vyrovnané. Vítěze určila až pátá série, ve které hráči Glasgow proměnili, zatímco slovenští Nationals úspěšní nebyli.


Výsledek/statistiky
 
V prvním zápase čtvrtečního dne se po opatrném úvodu ujali slovenští Nationals poměrně rychlého dvoubrankového vedení díky dvěma slepeným brankám. Nejprve využil Severského přihrávku Jeck. O minutu později byl úspěšný také jeho spoluhráč Patzko, kterého přesně našel Engliš.
 
Jak se rychle Slováci do vedení dostali, tak rychle o něj také přišli. Také hostům stačila minuta k tomu, aby nepříznivý stav dokázali smazat a v 10. minutě Oltersem vyrovnat. První poločas přesto skončil vedením slovenských hráčů, kteří dlouho dobývali Malloughovu branku. Překonat tohoto brankáře se povedlo až při samostatném úniku Tomengovi.
 
Také druhou půli začali lépe slovenští hráči, kteří se usadili před Malloughem a Thomay si před brankou věděl rady. Pochvalu za spolupráci na této brance zaslouží jistě i Jeck a Severský, kteří byli přihrávajícími hráči. Následně musel také Pisár podržet svůj tým, když zlikvidoval dvě slušné šance skotského týmu. 
 
Na druhé straně se opět radovali jeho spoluhráči. Severský našel Patzka, který schoval svoji střelu za protihráče a naprosto zaskočil brankáře Mallougha. Jiskřičku naděje vykřesal hráč Skotů Witmer, který využil rozhozený obrany slovenského týmu a střelou o zem překonal Pisára potřetí. Na dostřel slovenského týmu dostal skotský tým Foster, který se uvolnil přes tři protihráče a svoji střelu nasměroval k pravé tyči.
 
Následně byl vyloučen Skot Swalm, což byla pro hráče ve fialových dresech určitá kompliakace, která se ale v konečném součtu ukázala spíše jako výhoda. Foster totiž podnikl rychlý brejk a naprsto zmrazil slovenské hráče. Do nadějné šance se poté dostal Olters, ale míček mu v předbrankovém prostoru vypadl z lakrosky. 
 
Slováci zareagovali na tlak skotského týmu oddechovým časem, který jim, zdá se, pomohl. Engliš svoji velkou šanci ještě nevyužil, Thomay už byl ale úspěšnější a mohl se radovat. Na druhé straně mohl opět vyrovnat Foster, avšak Pisár předvedl výtečný zákrok. Co se nepovedlo Fosterovi, dokonal jeho spoluhráč Daoust, který byl přesně tam, kde měl být a Skotové opět dorovnali. Hektický závěr již branku nenabídl, a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. 
 
V první sérii nebyl úspěšný ani jeden z týmů, v té druhé naopak oba hráči proměnili. Následně hráči Glasgow selhali a Slováci mohli rozhodnout. Jeck však úspěšný nebyl a muselo se tak pokračovat. Skotové mířili pouze do tyče, Slováci druhý mečbol ale taktéž nevyužili. Další nájezd byl ze strany Clydesiders přesný a taktéž Slováci stáli na pokraji prohry po nájezdech. Engliš neproměnil a rozpoutal mohutnou radost na straně skotských hráčů, kteří mocně oslavili postup do osmifinále. 
 

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024