(2) G: Turku Titans – Riggers 7:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (2) G: Turku Titans – Riggers 7:6

26.4.2017

Druhý zápas letošního memoriálu mezi finským Turku a irskými Riggers nabídl kvalitní a hlavně napínavou podívanou, kterou by možná čekal málokdo. Favorit z Finska se totiž se svým soupeřem hodně natrápil a o výsledek se tak musel bít až do posledních sekund. Nakonec se mohl radovat z těsného vítězství 7:6.


Výsledek/statistiky

Úvod utkání patřil irským Riggers, kteří zaskočili štiku loňského ročníku – finské Turku začali přehrávat. Jejich tlak byl odměněn brzkou brankou Gibsona, který se trefil přesně mezi nohy finského brankáře Uusitala. Několik dalších slibných šancí nedovedli Irové do zdárného konce. A mohlo je to mrzet!

Kanonýr finského týmu a jejich nejlepší střelec z loňského Memoriálu Jarno Aaltonen totiž střelou nad rameno irského brankáře nemilosrdně trestal. Brzy však vrátil Irům vedení Burke, který se trefil přesně kolem Uusitalovy nohy. O vedení však Riggers v závěru prvního poločasu přišli. Mohla za to jejich hrubá nedisciplinovanost, kterou rozhodčí bez milosti trestali a celkem sedmkrát poslali irského hráč e na trestnou lavici.

I když se zpočátku finskému Turku přesilovky příliš nedařily, Jokela v 10. minutě vyrovnal chytrou střelou nad Creganovo rameno. Další početní výhodu využil o minutu později Miller a Turku poprvé v utkání vedlo. Jednobrankový náskok si také odneslo do poločasové přestávky.

Hned na začátku druhé půle si nepohlídali hráči Riggers Kallonena, který střelou mezi betony poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Notně povzbuzení Finové až v tuto chvíli začali hrát svoji očekávanou hru, přes níž se Riggers do šancí prokousávali jen stěží. Naopak mohli přidat další góly, agilní Jokela však orazítkoval pouze pravou tyčku.

Totéž se povedlo jeho dvěma spoluhráčům a zdálo se, že Creganova branka bude pro finské hráče zakletá a že pohodlného tříbrankového náskoku nedocílí. Finy mohly nevyužité šance mrzet o to více, že z ojedinělého útoku udeřili irští Riggers. Svoji druhou brankou v zápase se o to postaral Burke.

Dvoubrankový náskok vrátil svému týmu Aho, jehož nechali hráči Riggers zcela volného. Finský hráč si počkal na Creganův pohyb a s přehledem skóroval. Chvilku poté skóroval také jeho spoluhráč Raittila. Irové se však nevzdávali a díky Campbellovi a Gibsonovi se dostali na dostřel.

Finové následně měli výhodu trestného střílení, se kterým si Jokela poradil na jedničku a korunoval tak svůj výkon v prvním utkání. Třiadvacet vteřin před koncem však opět snížil na rozdíl jedné branky Burke, čímž docílil hattrick. Následně si Turku vyžádalo oddechový čas, zbylých osmnáct sekund však v pohodě ubránilo a mohlo se tak radovat z úvodního vítězství.

 

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024