(20) D: Istanbul Sultans – Polish Eagles 6:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (20) D: Istanbul Sultans – Polish Eagles 6:3

27.4.2017

Istanbul Sultans si v posledním utkání základní skupiny D zajistili postup do vyřazovací části Memoriálu Aleše Hřebeského. Turecký tým si poradil s Polish Eagles v poměru 6:3 a v tabulce skupiny skončil na druhém místě za Jižním Městem. V osmifinále se Sultans potkají s domácími Custodes.


Výsledek/Statistiky

Na první gól utkání si diváci museli počkat do páté minuty. To na své polovině hřiště rozjeli pěknou akci Sultans, přešli na půlku soupěře, Wellington našel z pravé strany Leydena, který tísněn třemi obránci stačil přesně zamířit k levé tyči. Šanci k vyrovnání měli Eagles hned záhy při přesilové hře, jenže početní výhodu proměnit nedokázali. A tak se po vyrovnání sil na hřišti na druhé straně vyhnul Wheaton obránci, jeho skrytá dalekonosná střela prošla až do sítě a znamenala vedení istanbulského celku 2:1.

Polský tým se dočkal prvního gólu na začátku deváté minuty, když se před brankou nejrychleji zorientoval Smaza, předběhl cestou k odraženému míčku brankáře a po lehké teči poslal balonek do sítě. Istanbuls však stačili zareagovat z následné přesilové hry. Pět minut před přestávkou znovu od útočné čáry napřáhl Wheaton a jeho pokus proletěl pod betonem gólmana Collinse. Do poločasu tak šli Sultans za vedení 3:1.

Na dalekonosné pokusy spoléhali vedoucí tým také po změně stran. Hned po necelé minutě druhé periody od čáry vypálil MacDonald a jeho nepříjemná přízemní střela skončila přesně u levé tyče. Eagles pak měli dvě přesilovky, ani z nich však díky skvělým zákrokům gólmana Sandina neudeřili. Jak naložit s početní výhodou záhy předvedli Sultans, když se z dorážky prosadil Leyden a zvýšil na 5:1.

Sedm minut před koncem předvedl krásnou individuální akci Wellington, když prošel kolem levého mantinelu, prosmýkl se až k brance a z velkého úhlu se trefil přesně k bližší tyči. Poláci však utkání dokázali přece jen ještě trochu zdramatizovat. Nejprve přidal po krásné trefě z otočky svůj druhý gól v utkání Smaza a minutu před koncem ještě střelou z dálky snížil Statkiewicz. Zbytek zápasu už si ale Sultans pohlídali, zvítězili 6:3 a radují se z postupu do vyřazovací části, kde se utkají s domácími Custodes.

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024