(28) EF5: SK Lacsrosse Jižní Město – Vienna Monarchs 8:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (28) EF5: SK Lacsrosse Jižní Město – Vienna Monarchs 8:4

27.4.2017

Jižní Město po přestřelce zdolalo Monarchy z Vídně 8:4. Velkou zásluhu na tom měla dvojice Plecháček s Došlým, která byla u většiny branek Pražanů. Přitom to dlouho nevypadalo, že utkání skončí jednoznačně. Rakušané se dlouho drželi na dostřel a Jižní Město rozhodlo až v závěrečné desetiminutovce.


Úvod do zápasu patřil Jižnímu Městu, když se několikrát v nadějné příležitosti objevil David Plecháček. Ale ani zblízka, ani z dorážky na brankáře Vídně nevyzrál. Jeho čas ale měl teprve přijít. Po sérii šancí Pražanů, měli dobrou příležitost i Monarchové, když hráli po vyloučení Pavla Došlého přesilovku. Nic z ní ale nevytěžili. Naopak Došlý si evidentně na trestné odpočinul, protože pár vteřin po návratu na hřiště otevřel skóre umístěnou střelou k tyči. Monarchové brzy vyrovnali v přesilovce, kdy nuceně musel z placu Plecháček. O gól na 1-1 se postaral z bezprostřední blízkosti  Rintaro Fujita.   

Netrvalo to dlouho a Jižní Město se mohlo opět radovat. Vídeňské obraně doslova frnkl Daniel Vemelka, jehož obránci při běhu z vlastní poloviny jen marně stíhali. Dostatek času před brankářem Kunrtem přetavil ve vedení 2:1. Míček propálil mezi rukou a tělem brankáře. To od Pražanů nebylo v první části zdaleka vše. Na 3-1 zvýšil Karel Schaffner po dalším s přehledem zakončeném kontru.

V poločase bohatém na góly se prosadila ještě před pauzou i Vídeň. A nebylo to jen jednou. Nejdříve chybu obrany využil Klaus Hauer. A když Emil Landgrebe vzápětí vyrovnal, nevypadalo to pro Pražany zrovna růžové. Monarchové byli při chuti. Ale Jižnímu Městu pomohla přestávka. V ní se sebrali a po jejím uplynutí se zase vrátili do vedení. Jmenovitě se prosadil Pavel Došlý , který si po Plecháčkově asistenci naběhl na střed hřiště. Dokonce dvoubrankový náskok zařídil umístěnou ze střední vzdálenosti Plecháček, Hauer sice po individuální akci ještě jednou dostal Vídeň na dostřel.  

Jižní Město ovšem trestalo nedůraz v zadních řadách Monarchs. Rozhodující se nakonec ukázala dorážka Tomáše Veselého, kterou doklepl Plecháčkovu vyraženou ránu. Na konečný stav 8:4 upravili v závěrečné desetiminutovce nejproduktivnější hráči Pražanů Plecháček s Došlým.

 

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024