(3) D: SK Lacrosse Jižní Město – Istanbul Sultans 10:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (3) D: SK Lacrosse Jižní Město – Istanbul Sultans 10:3

26.4.2017

Prvním českým týmem, který se představil na letošním ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského, bylo SK Lacrosse Jižní Město. Pražané si pohodlně poradili s tureckými Istanbul Sultans, které i díky čtyřgólovým střelcům Pavlu Došlému a Jáchymu Plecháčkovi porazili 10:3.


Výsledek/statistiky

O poznání aktivněji do zápasu vstoupili Pražané, kteří si hned vypracovali řadu šancí. Turecký tým jejich pohyb nestačil zachytávat a často si pomáhal fauly, díky nimž hrálo Jižní Město téměř většinu zápasu v početní výhodě.  

Přesilovku jako první využil Plecháček, který v polovině čtvrté minuty napřáhl z dálky a poslal český tým do vedení. O minutu později zapomněla turecká obrana na špílmachra pražského celku Došlého a ten po samostatném úniku střelou k bližší tyči zvýšil na dvougólový náskok. Ještě větší parádu předvedl Došlý záhy poté, když si krásně poradil se dvěma obránci a znovu nedal brankáři šanci.

Duo Plecháček, Došlý pak svému týmu zajistilo pětigólový náskok. Prvně jmenovaný se prosadil tvrdou střelou od čáry a Došlý na konci dvanácté minuty završil hattrick. Sultáni se dočkali snížení minutu a půl před přestávkou, když Wheaton vystřelil z velké vzdálenosti a procedil míček mezi betony gólmana Bartušky. Krásná kombinace po ose Havelka, Došlý a do odkryté branky zakončující Veselý však Jižní Město poslala do přestávky znovu s pětigólovým náskokem. 

Po změně stran ještě zvýšil vedení Pražanů po individuální akci Plecháček, jenž napodobil Došlého a došel si pro hattrick. Istanbul snížil po brejku, když se k míčku dostal MacDonald a tvrdou ranou o zem dostal turecký tým znovu do hry.

Jižní Město ale jakékoliv zdramatizování zápasu nepřipustilo. Na konci sedmé minuty druhé části se od levého mantinelu křižnou střelou prosadil Schaffner a o čtyři minuty později přidal svůj čtvrtý gól v utkání Plecháček. Dvě minuty před koncem prošel mezi trojicí obránců Wellington a znovu snížil, poslední slovo však měli symbolicky „Jižňáci“. Došlý se před brankou zmocnil odraženého míčku, vykoupal gólmana, vstřelil svůj čtvrtý gól a stanovil skóre utkání na 10:3.   

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024