(31) EF8: Turku Titans – Bundeswehr Lacrosse 7:4

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (31) EF8: Turku Titans – Bundeswehr Lacrosse 7:4

27.4.2017

V dalším osmifinále na sebe narazili finští Titáni, kteří si o rok dříve z Radotína odvezli bramborové medaile, a německý Bundeswehr, jemuž se v základní skupině tolik nedařilo a skončil po dvou těsných porážkách od Megamenu a Tel Avivu poslední, zatímco Turku oba zápasy vyhrálo. Finům se podařilo naplnit papírové předpoklady, i když jim to chvíli trvalo, než dostali duel pod kontrolu. Němci naplnili pověst houževnatého soupeře, ale proti loňskému překvapení to nestačilo.


Výsledky/statistiky

Podle papírových odhadů byl favorit jasný. Tím měli být bezesporu Titáni. Jenomže nervozita udělala své. Finům to trvalo trochu déle, než se rozjeli. Jako první se ve čtvrté minutě prosadil Miko Varjo, kterému německá obrana nechala spousty prostoru, aby si vytvořil dobrou střeleckou pozici. On toho stoprocentně využil. Vymetl šibenici – Finové vedli 1-0, kostky byly vrženy.

Němci se ale nevzdali a nic nevypustili. O chvíli později se dostal do samostatného úniku Casper Žižka, který Uusitalovi nedal sebemenší šanci. Bylo vyrovnáno a Turku se opět dostalo pod tlak. Titáni přidali druhou branku v osmé minutě. Vypadala jako ta první, taková šibenice přes kopírák. I když tentokrát měl Hyytiäinen ještě více místa. Němci totiž ve hře dozadu zcela propadli.

Následovala hluchá šestiminutovka. Tu ukončili 62 sekund před poločasovou sirénou Titáni zásluhou výborného Jokely. Ten ukázal skvostné sólo, které ani jinak než gólově dopadnout nemohlo. Útočník se provlékl mezi dvěma beky a třetího oklamal, načež před brankovištěm skočil rybičku, aby brankáře obskočil. Chvíli to vypadalo, že si dvoubrankové vedení odnesou Fini i do šatny, ale Bundeswehr dokázal ještě snížit. Wunderlichovi prošla rána mířená mezi nohy soupeřova gólmana.

 Po krátké přestávce promluvil i kanonýr Turku Jarno Aaltonen. Jeho úspěšně zakončené sólo znamenalo vedení 5-2. Ještě jednou se Němci dostali na dvoubrankový rozdíl – Tim Wunderlich si naběhl před bránu Turku, kde ho neomylně našel Griessl. Ale Titáni už drama nepřipustili. Jokela s Ahem dali dokonce na 7:3. Pět minut před koncem kosmeticky upravil skóre Brandenburger.

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024