(34) LQF2: Istanbul Sultans - Helan Gar Lacrosse 8:6

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (34) LQF2: Istanbul Sultans - Helan Gar Lacrosse 8:6

28.4.2017

Turečtí Sultáni si s Helan Gar nic nedarovali. Tvrdé utkání nepostrádalo herní kvalitu a s postupem času se změnilo v přestřelku. Produktivnější byl Istanbul, který byl povětšinou o krok napřed. A to přestože v úvodu prohrával. Turci se nakonec radovali z vítězství 8:6.


Výsledky/statistiky

Švédové se ujali vedení už po 108 sekundách, kdy se vrhl do turecké obrany Jimmy Blomgren. Ten schytal několik ran a těžko se sbíral ze země, přesto splnil svou misi na jedničku. Helan Gar pak přešel do defenzivy, aby bránil těsný náskok. Vydrželo mu to pět minut. To Dan Leyden našel v severské obraně mezírku, do které si naběhl. Tim Whipple ho pobídl ke skórování a on šancí nepohrdl.

Poté se strhla solidní přestřelka. Istanbul poslal do vedení Blake MacDonald, kterému podklouzla noha, přesto si s míčkem v lakrosce poradil a rybičkou, nebo spíše lépe řečeno – po čtyřech, vsítil na 2-1. Z vedení se Sultáni neradovali dlouho. Hommelhoffův gól takřka nikdo neviděl, protože balonek po jeho zakončení sotva přešel čáru. Ale sudí stál dobře a celou situaci dobře vyhodnotil. Po rychlém brejku šli Švédové dokonce znovu do vedení, ale to jim tentokrát dlouho nevydrželo.  

 Na 3:3 vyrovnal po chybě brankáře MacDonald. Útočník využil toho, že míček po střele z dálky vyrazil gólman jen před sebe. Z dorážky měl vcelku jednoduchou úlohu. Ještě do půlky se prosadil Greg Wheaton. Jednoduchou akci řešil jednoduše. Prostě vystřelil ze střední vzdálenosti, a protože měl dost času, byl úspěšný. Stav 4:3 svítil na světelné tabuli i při krátké pauze.

Švédové zvládli po přestávce ještě jednou vyrovnat. Jimmy Blomgren využil krásnou křižnou přihrávku, ale to bylo od nich vše. Následovala čtyřbranková šňůra Istanbulu, kterou načal v přesilovce opět MacDonald přesnou ránou pod víko. V závěru se Helan Gar za stavu 8:4 zmohl pouze na kosmeticku úpravu - snížil na rozdíl dvou branek, na dostřel se ale už nepřiblížil.    

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024