(4) F: Vienna Monarchs – Chocolax 4:3

Hlavní stránka / Minulé ročníky / 2017 / (4) F: Vienna Monarchs – Chocolax 4:3

26.4.2017

Zajímavý průběh utkání nabídl i v pořadí čtvrtý souboj na Memoriálu. Švýcarští Chocolax v něm totiž vedli již 3:0 nad vídeňskými Monarchs. Rakušané ale nesložili zbraně a čtyřmi góly dokonale překlopili stav utkání na svoji stranu a mohli se tak radovat z důležitého vítězství.


Výsledek/statistiky
 
Začátek zápasu mezi vídeňskými Monarchs a švýcarskými Chocolax se nesl ve velmi vyrovnaném duchu. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu a pustit svého soka do vedení. Takže hrstka diváků sledovala spíše taktický boj bez větších šancí na obou stranách. 
 
O krapet aktivnější byli přece jenom švýcarští hráči, kteří se také v 8. minutě zásluhou Brunnerovy střely mezi betony rakouského brankáře dostali do vedení. I nadále ale Monarchs nevylézalis své obranné ulity a hledali sebemenší vhodnou chvilku k útoku. Výraznější šanci si ale vypracovat nedokázali. Naopak Švýcaři ve 12. minutě přidali díky Gloverovi druhou branku a do poločasové přestávky si tak odnesli dvoubrankový náskok. 
 
Ten mohli Chocolax navýšit hned v úvodu druhé půle, leč přesilovku za příliš mnoho hráčů Monarchs nedokázali využít, ba co víc, nevypracovali si v ní jedinou kloudnou šanci. Naopak udeřit mohli hráči z hlavního rakouského města, své nadějně rozvíjející útoku ale nedokázali dotáhnout do zdárného konce, a tak Švýcaři trestali. Räber našel přesnou přihrávkou Heriho a ten rozjásal své spoluhráče. Brzy však vstřelili svůj první gól na Memoriálu také hráči Vídně. Tísněný Balasch se dostal i přes vehementí snahu protihráče do koncovky a trošku kostrbatě, avšak úspěšně, dostal míček za Meierova záda, čímž švýcarského brankáře připravil o čisté konto.
 
Chvíli poté se ve středu hřiště uvolnil hráč Monarchs Seidler a Meier musel lovit balonek ze své sítě podruhé. Hráči švýcarských Chocolax se o výsledek začali bát a naopak vídeňské hráče korigování stavu notně povzbudilo. Ve 27. minutě se prosadil podruhé v zápase důrazný Balasch a začínalo se od nuly. O osmdesát vteřin později se do samostatného úniku dostal Hauer a dokonal velký obrat z 0:3 na 4:3.
 
Ihned poté si švýcarští hráči vyžádali oddechový čas. V naprostém laufu hrající rakouští hráči je ale drželi na distanc od své branky a dokráčeli k těsnému vítězství, které by chvíli po prvním poločase tipoval jen málokdo. 
 

Sekce: 2017   |   Tisk   |   Poslat článek známému


RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Redakční systém WebRedakce - NETservis s.r.o. © 2024